Davutoğlu, Yemenli mevkidaşı ile görüştü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-11-2011 (11:37)   Son Mesaj: 01-11-2011 (11:37)    Cevap: 0    Gösterim: 508  

    01-11-2011

    Davutoğlu, Yemenli mevkidaşı ile görüştü

    Davutoğlu, Yemenli mevkidaşı ile görüştü


    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Yemen'deki temasları çerçevesinde Yemen Dışişleri Bakanı Ebubekir el Kırbi ile biraraya geldi.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Yemen'de bulunan Davutoğlu, Kırbi ile yaptığı görüşmede Türkiye'nin Yemen'in toprak bütünlüğü, siyasi birliği ve bağımsızlığına verdiği önemi ve desteği aktararak, bu desteğin her zaman süreceğini kaydetti.
    Yemen'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Davutoğlu, ikili ilişkilerin imzalanan anlaşmalarla daha iyi bir düzeye çıkacağını kaydetti. Türk Şehitliği'nin açılmasında verilen desteğe teşekkür eden Davutoğlu, son dönemde Irak, Sudan ve Somali gibi ülkelerin dışişleri bakanları ile yaptığı görüşmelere ilişkin bilgi aktardı ve iki bakan bölgesel konulara ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

    Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Kırbi de Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyareti ve imzalanan anlaşmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'nin Ortadoğu'da izlediği politikaları ve gelişen ekonomisini takdirle takip ettiklerini bildirdi. İslamiyetin dünyada yanlış yorumlandığını ve bundan rahatsızlık duyduğunu belirten Kırbi, son dönemde de Sudan'daki gelişmeler yüzünden çok kaygılı olduklarını, referandum sürecini yakından takip ettiklerini bildirdi.




    Davutoğlu, Yemenli mevkidaşı ile görüştü Yorumları