İpek: Üst yargı siyaseti yıpratıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-11-2011 (11:38)   Son Mesaj: 01-11-2011 (11:38)    Cevap: 0    Gösterim: 532  

    01-11-2011

    İpek: Üst yargı siyaseti yıpratıyor

    İpek: Üst yargı siyaseti yıpratıyor


    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, yargı reformunu yaparken hem yargı hem de siyaset kurumunun yıpratılmaması gerektiğini belirterek yüksek yargı mensuplarının siyaseti yıprattığını savundu.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, yargı reformunu yaparken hem yargı hem de siyaset kurumunun yıpratılmaması gerektiğini belirterek, ''Son zamanda özellikle üst yargı mensupları kendi sorunlarını tartışırken siyaset kurumunu yıpratacak bir strateji belirlemişlerdir. Bu, özellikle yargıya zarar vermektedir'' dedi.
    AA muhabirinin sorularını yanıtlayan İpek, yargı reformunun, AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana gündeminde olduğunu söyledi.

    Yargı reformuna ihtiyacı sadece siyasilerin değil, yargı mensuplarının da dile getirdiğinin altını çizen İpek, istinaf mahkemeleriyle ilgili fiziki şartların tamamlanması noktasında önemli bir yol katedildiğini ifade etti.

    Diğer ülkelerde yargı alanında yaşanan gelişmelere, Türkiye'de bugüne kadar ulaşılamadığını vurgulayan İpek, ''Bunun da sıkıntılarını şu an çekmekteyiz. Bugüne kadar yargı alanında birçok reform yapılmıştır, ancak bu yeterli değil. Yargı reformunu yaparken hem yargı hem de siyaset kurumunu yıpratmamamız gerekir. Son zamanda özellikle üst yargı mensupları kendi sorunlarını tartışırken siyaset kurumunu yıpratacak bir strateji belirlemişlerdir. Bu, özellikle yargıya zarar vermektedir. Çünkü vatandaşlarımız, siyaset makamlarının yargı reformunu yapmak istediğini çok iyi bilmektedir'' diye konuştu.

    Haluk İpek, bir HSYK üyesinin, geçmişte ''mücadelemiz devam edecek'' dediğini hatırlatarak, şunları söyledi:

    ''Bir yargı mensubunun hükümete karşı 'mücadelemiz devam edecektir' demesi, yargı adına bir cinnet sözleridir. Yargının bir siyasi mücadelesi olamaz. Yargı sadece kararlarıyla konuşur. Dolayısıyla yargı reformu yapılamasıyla ilgili Türkiye'de sorumluluk altında bulunan herkesin buna katkı vermesi gerekmektedir. Tartışmayı netice almaya yönelik yapmak gerekmektedir. Adalet Bakanlığının bu konudaki çalışmaları son sürat devam etmektedir.''

    Yargıtay Kanunu tasarısına da değinen İpek, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in 2008 yılında kanunun yürürlüğe girmesini engellediğini ifade ederek, ''(Biz bu konuyu daha sonra görüşüp inceleyeceğiz ve görüş bildireceğiz) diyen Gerçeker, Yargıtay Kanunu'nun yürürlüğe girmesini durdurdu. O gün engellenmesi, bugün önemli problemlerden biri olmuştur. Yargıtay Kanunu ile ilgili konuyu siyaset kurumu hazırlayarak, yeniden gündeme getirecektir. Türkiye'nin yargı ile ilgili atacağı adımların hazırlıkları vardır ama hep birlikte, el birliğiyle hem yargı hem siyaset kurumu birbirine destek olarak bunları çözmesi gerekmektedir'' dedi.

    AK Parti'nin seçim hazırlıklarına başladığını belirten İpek, Türkiye'nin dört bir yanında bölge toplantıları yaptıklarını bildirdi.

    Ülke genelinde planlamalarını yaptıklarını anlatan İpek, 12 Haziranda yapılması düşünülen milletvekili seçimi için çok titiz davranıldığını ifade etti.

    Seçim tarihi ile ilgili kararın mart ayında alınabileceğini aktaran İpek, parti teşkilatının büyük bir heves içinde hazırlıklarını sürdürdüğünü söyledi.

    -KARS'TAKİ HEYKEL TARTIŞMALARI-

    Haluk İpek, Kars'taki heykel tartışmalarıyla ilgili de söz konusu heykeli gördüğünü belirterek, ''Bizim kendi değerlerimizle, tarihimizle, kültürümüzle ve değerlerimizle ilgisi olamayan bir anıt. Bildiğim kadarıyla belli yerlerden de tepki almış bir anıt. Başbakanımız bu konuyla ilgili Kars halkının da duygularını dile getiren bir açıklama yapmıştır'' dedi.




    İpek: Üst yargı siyaseti yıpratıyor Yorumları