DP'de başkanlık için 5 aday yarışıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-11-2011 (10:37)   Son Mesaj: 01-11-2011 (10:37)    Cevap: 0    Gösterim: 441  

    01-11-2011

    DP'de başkanlık için 5 aday yarışıyor

    DP'de başkanlık için 5 aday yarışıyor


    Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in "aday değilim" açıklamasının ardından, Demokrat Parti'de(DP) genel başkan adaylığı trafiği de hız kazandı.

    DP Gençlik Kolları Kurucu Genel Başkanı Adnan Dağıstanlı, DP Olağan Büyük Kongresi'nde Genel Başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Şu ana kadar DP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özal, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Eski Bakanlardan Gökberk Ergenekon ve GİK eski üyesi Samet Ocakoğlu genel başkan adaylıkları ile gündeme gelirken, bugün 5. isim de DP Genel Başkan Adaylığını açıkladı.

    Öte yandan başkanlık için ismi anılan İstanbul Bağımsız Milletvekili İlhan Kesici'den de açıklama geldi. Kesici, hafta sonunda yapılacak DP kongresinde genel başkanlığa aday olmayacağını belirterek, "Kongreye başarılar dilerim" dedi.

    Kesici, "Bizim ismimiz de geçiyor. CHP'den istifa ederken istifa mektubunun altına bir paragraf koymuştuk; Bu istifanın herhangi bir partinin genel başkan adaylığıyla ilgisi yoktur, olmayacaktır" diye konuştu.

    Meclis'te gazetecilere açıkalamada bulunan Kesici, Türkiye'ye merkez sağın lazım olduğunu belirtirken, aday olmama kararıyla ilgili 9'ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le görüşüp görüşmediğine ilişkin bir soruya "Hayır ne konuştum ne danıştım. Son dört aydır hiç görmedim" karşılığını verdi.

    BİRGÜN




    DP'de başkanlık için 5 aday yarışıyor Yorumları