BASİSEN 'de Yaşar Seyman yeniden seçildi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-11-2011 (09:23)   Son Mesaj: 01-11-2011 (09:23)    Cevap: 0    Gösterim: 1311  

    01-11-2011

    BASİSEN 'de Yaşar Seyman yeniden seçildi

    BASİSEN 'de Yaşar Seyman yeniden seçildi


    TÜRK-İŞ'e bağlı BASİSEN'in 7. Olağan Genel Kurulunda Ankara ve İç Anadolu Şube Başkanlığına Yaşar Seyman seçildi.

    Yılmaz, Seyfe, Toy, Varol, Yıldırım, Canlı, Bilir, Can, Ildir, Bilen, Esen, Şeker, Boran, Torun, Şen ve Büyükeken de yönetimde yer aldılar.
    Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (TÜRK-İŞ) bağlı Banka-Sigorta İşçileri Sendikası (BASİSEN) Ankara ve İç Anadolu Şube Başkanlığı'na Yaşar Seyman seçildi.

    Ankara'da Cumartesi günü (18 Ocak) yapılan 7. Olağan Genel Kurul'da 4 yıl süreyle yeniden BASİSEN Ankara ve İç Anadolu Şube Başkanı seçilen Yaşar Seyman, "sendikal mücadelesini bundan sonra da bugüne kadar olduğu gibi sürdüreceğini" söyledi.

    Genel merkezi İstanbul'da bulunan BASİSEN'in ülke genelindeki 10 şubesinden biri olan Ankara ve İç Anadolu Şubesi; Ankara, Kayseri, Sivas, Yozgat, Çorum, Çankırı, Nevşehir, Kırşehir, Konya, Karaman, Afyon, Eskişehir, Bolu ve Düzce'den oluşuyor.

    Yeni yönetim belli oldu

    Yaşar Seyman'ın başkanlığa yeniden seçilmesinin ardından 19 Ocak'ta yapılan görev bölüşümü şöyle gerçekleşti:

    Başkan Yaşar Seyman, Sekreter Abdullah Yılmaz, Mali Sekreter Ali Seyfe, Örgütlenme Sekreteri Ertuğrul Toy, Toplu İş Sözleşmesi Sekreteri M. Suphi Varol, Eğitim Sekreteri Yusuf Ziya Yıldırım, Yön. Kurulu Üyesi Nilgün Canlı, Yön. Kurulu Üyesi Mehmet Bilir, Yön. Kurulu Üyesi Kemal Can, Denetleme Başkanı Fahrettin Ildir, Denetleme Üyesi Atilla Bilen, Denetleme Üyesi Kemal Esen, Disiplin Kurulu Başkanı Necla Şeker, Disiplin Kurulu Başk.Yard. Hasan Boran, Raportör Celal Torun, Üye Mehmet Şen, Üye İskender Z. Büyükeken.

    Yaşar Seyman kimdir?

    İş yaşamına İş Bankası'nda başlayan Yaşar Seyman, sendikacılığa 1983 yılında Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası (BASİSEN) Ankara İç Anadolu Şube Sekreteri olarak başladı.

    1989'da, sekreteri olduğu şubenin 2. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa seçilen Seyman, aynı yıl 420 delege ile toplanan TÜRK-İŞ'in 15. Genel Kurulu'nun tek kadın delegesi oldu ve 16. Genel Kurul öncesi Eğitim Komisyonu Başkanı seçildi.

    1991'de Kanada'nın Ottowa kentinde toplanan ICFTU'nun 5. Dünya Kadın Kurultayı'na TÜRK-İŞ delegesi olarak katılan Yaşar Seyman, 1996'da TÜRK-İŞ yönetimince, kadınları sendikal işleve özendirici olması ve sendikal dünyaya katkılarından dolayı ödüllendirildi.

    Cumhuriyet'in 75. yılında 75 kadından biri seçilen Yaşar Seyman'ın, en büyük tutkusu olan "yazma eylemi"nin ürünü olarak 6 kitabı bulunuyor. Sendikacı kimliği yanında yazarlık kimliği bulunan ve halen Bizim Gazete'nin yazarı olan Yaşar Seyman, Akademi Kitabevi, Kültür Bakanlığı ve Sanat Kurumu ödülleri sahibi. (BB)




    BASİSEN 'de Yaşar Seyman yeniden seçildi Yorumları