Yaşlı çifti alevlerin arasından komşuları kurtardı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-11-2011 (08:07)   Son Mesaj: 01-11-2011 (08:07)    Cevap: 0    Gösterim: 583  

    01-11-2011

    Yaşlı çifti alevlerin arasından komşuları kurtardı

    Yaşlı çifti alevlerin arasından komşuları kurtardı


    Zeytinburnu'nda yaşlı çiftin kaldığı gecekonduda yangın çıktı. Alev alev yanan evde yaşayan Ali ve Hanife Köse çiftini yanmaktan son anda komşuları kurtardı.

    Yeşiltepe Mahallesi, 74. Sokak'ta bulunan gecekonduda saat 04.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri fark eden mahalle sakinleri, durumu itfaiyeye haber verdi. Gecekonduya giren vatandaşlar, Ali ve Hanife Köse isimli yaşlı çifti yanmaktan son anda kurtardı.
    İtfaiye, yangını söndürmek için büyük çaba harcadı. Zeytinburnu ve Bakırköy İtfaiyesi yetersiz kalınca çevre ilçelerden takviye ekipler gönderildi. Mahallede büyük paniğe neden olan yangın, itfaiyenin yaklaşık bir saatlik çalışması sonucu ancak kontrol altına alınabildi.

    Evleri yanarak kül olan yaşlı çift, söndürme çalışmalarını üzgün bakışlarla seyretti. Komşuları tarafından kurtarılan Hanife Köse, yangının elektrikli ocaktan çıktığı söyledi. Bazı mahalle sakinleri ise yangının kundaklama sonucu çıkmış olabileceğini iddia etti. Mahalleli sakinleri, yaşlı çiftin evlerini satmadığı için kundaklandığını öne sürdü. Kimsesi olmayan ve evleri yangında kül olan yaşlı çift, sokakta kaldı. Kendilerine uzanacak bir yardım eli bekleyen yaşlı çift geceyi komşularının evinde geçirdi.

    Polis ve itfaiye ekiplerinin, yangının çıkış nedenini belirleme çalışmaları devam ediyor.




    Yaşlı çifti alevlerin arasından komşuları kurtardı Yorumları