Erdoğan'ı Kuveyt'te böyle anlattılar   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-10-2011 (23:38)   Son Mesaj: 01-10-2011 (23:38)    Cevap: 0    Gösterim: 558  

    01-10-2011

    Erdoğan'ı Kuveyt'te böyle anlattılar

    Erdoğan'ı Kuveyt'te böyle anlattılar


    Başbakan Erdoğan'a '2010 İslam Dünyası Mümtaz Şahsiyet Ödülü'nün verildiği törende kürsüye gelen Kuveytli yetkililer 'Dik durdun kalplere yerleştin. Ak ellere teşekkür ediyoruz' dediler.

    Başbakan Tayyip Erdoğan'a Şehit Ahmet Fahad Uluslararası Hayır İşleri Vakfı tarafından "2010 İslam Dünyası Mümtaz Şahsiyet Ödülü" verildi.
    Ödül töreninde yapılan konuşmalarda Erdoğan'a övgü dolu sözler söylendi. Şehit Fahad Ahmet İnsani Değerler Vakfı Başkanı "Erdoğan tarafından İslam dünyasına yapılan katkılar asla unutulacak gibi değildir" dedi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizler Kuveyt olarak, Kuveyt halkı olarak onu çok seviyoruz. Ona büyük bir saygı duyuyoruz. Biz yardım eden ellere ak eller diyoruz. Erdoğan'a ak elleri için teşekkür ediyoruz. Dik durdun ve kalplere yerleştin."

    Erdoğan'a övgüler bununla da sınırlı kalmadı. Erdoğan konuşmadan önce salonda Erdoğan'la ilgili hazırlanan kısa bir belgesel gösterildi. Belgeselde "Biz bu insani şahsiyeti, söylemi eyleme çeviren bir insan olarak gördük. Bu büyük şahsiyete sevinç ve saygı duyuyoruz" dendi, belgesel "Zafer senindir Erdoğan" diye bitti. Belgeselde Erdoğan'ın Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'le yaptığı tartışma ve Mavi Marmara gemisinin görüntüleri geldiğinde salondakiler alkışladı.

    Bunların üzerine kürsüye çıkan Erdoğan, sözlerine Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim'den bir hikayeyle başladı. Erdoğan şunları söyledi: "Büyük Osmanlı Sultanı Yavuz Sultan Selim 1516'da Şam'a geldiğinde Şam'ın Emevi camiinde okunan hutbede kendisinden "Hakimül Haremeyn'üş Şerifeyn" diye bahsedilmişti. Yavuz derhal ayağa kalkarak şunları söylemişti: 'Bu şehirlerin hakimi olmak haddimize mi? Biz olsa olsa Hadim'ul-Haremeyn'üş Şerifeyn" oluruz demişti. Yani olsa olsa biz o iki hareme hizmetkar oluruz' demişti. Bölgemize bölge ülkelerine bölgedeki tüm milletlere hatta insanlara bir nebze olsun hizmetimiz dokunduysa bu bizim için şereflerin en büyüğüdür."

    ERDOĞAN'A KILIÇ HEDİYESİ

    Başbakan Tayyip Erdoğan'a, ödül töreninin ardından kılıç ve aba hediye edildi. Erdoğan abayı sırtına geçirerek kılıçla objektiflere poz verdi.




    Erdoğan'ı Kuveyt'te böyle anlattılar Yorumları