Basın İlan Kurumu'nda gazetecilere güzel haber   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-10-2011 (21:14)   Son Mesaj: 01-10-2011 (21:14)    Cevap: 0    Gösterim: 575  

    01-10-2011

    Basın İlan Kurumu'nda gazetecilere güzel haber

    Basın İlan Kurumu'nda gazetecilere güzel haber


    Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarken, gazeteciler için ev ve gri pasaport müjdesi verdi. İşte Atalay'ın müjdeleri.

    Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Atalay"ın mesajında, Çalışan Gazeteciler gününü ve Basın İlan Kurumu'nun süreçteki etkisi konusunda tarihsel bilgilere yer verdi.
    Yayınlanan mesajda, Basın İlan Kurumu'nun gazetecilere verdiği destek hatırlatılarak, yapılan çalışmalar aktarıldı.

    GRİ PASAPORT

    Mehmet Atalay gri pasaportla ilgili şu bilgileri verdi; "Gazetecilerin vize kuyruğunda beklememesi için Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç"ın talimatlarıyla başlatmış olduğumuz Gri (Hizmet) Pasaportu Projesi sonuçlandı. Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç tarafından önceki gün müjdesi verilen uygulamanın detayları yine önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanacak."

    GAZETECİLERE EV PROJESİ

    Yapılan açıklamada gazetecilerin ev sahibi olması için TOKİ'yle yapılan çalışma hakkında bilgi verildi. Açıklamada, "Fazla mesai ücretleri ödenmeyen, aldığı ücretin önemli bir bölümünü kiraya veren meslektaşlarımızın ev sahibi olabilmesi için TOKİ ile birlikte konut projesi düşünüyoruz. Daha önce Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüm döneminde TOKİ ile bir çalışma yaparak evi olmayan sporcuları ev sahibi yapmıştık. Halkın haber alma özgürlüğü için gece gündüz çalışan meslektaşlarımızı da ev sahibi yapmak istiyoruz." ifadeleri kullanıldı.

    İLETİŞİM MEZUNLARINA KADRO

    Gazetelerin asgari fikir işçileri kadrosunda görevlendirilecek iletişim fakülteleri veya diğer fakültelerin iletişimle ilgili bölümlerinden mezun olanlar için, aranılan en az ara vermeden 6 ay çalışmış olmak şartının kaldırıldığını hatırlatılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; "İşsiz gazeteciler başta olmak üzere iletişim mezunlarına yeni istihdam imkanı sağlanmış oldu. İletişim mezunu binlerce gencin, deneyimli ama işsiz gazetecilerin istihdamı için yeni projeler üzerinde çalışmaktayız." ifadelerine ye

    HAPİSTEKİ GAZETECİLER

    1972 yılında Çaşalın Gazeteciler Bayramı'nın Çalışan Gazeteciler Günü olarak adlandırıldığını belirten atalay Basın Kanunu'nun liberal olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu;
    "En son çıkan Basın Kanunu gazetecilerin deyimiyle öncekilere göre en liberal Basın Kanunu olma özelliğine sahip. Ancak bugün gazeteciler, Terörle Mücadele ve Türk Ceza Kanunu"ndaki bazı maddeler nedeniyle yargılanıp hapse girebiliyor. 600 yılla yargılanan gazetecilerin olduğu bir tablo ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Demek ki, yeni düzenlemelere ihtiyaç var. Mahkemelerce verilen cezalar kesinleşip cezaevlerindeki gazeteci sayısı arttığında 12 Mart 1971"deki kayıplardan daha da geriye gidilmiş olacaktır. Bu sorunun çözümü için atılan önemli adımların hızlanmasını temenni ediyoruz.

    Bu vesileyle, çalışan gazetecilerimizin buruk ama anlamlı gününü kutlar, başarılarının devamını dileriz. Ayrıca görevi başında yaşamını yitiren meslektaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz."




    Basın İlan Kurumu'nda gazetecilere güzel haber Yorumları