Devletin zirvesi mülki idarecileri böyle tarif etti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-10-2011 (20:37)   Son Mesaj: 01-10-2011 (20:37)    Cevap: 0    Gösterim: 539  

    01-10-2011

    Devletin zirvesi mülki idarecileri böyle tarif etti

    Devletin zirvesi mülki idarecileri böyle tarif etti


    Cumhurbaşkanı Vekili Mehmet Ali Şahin, ''mülki idare amirlerinin kendini çok iyi yetiştirmiş, bilgi birikimine sahip, sabırlı, feraset sahibi ve insan sevgisi ile dolu olması'' gerektiğini belirtti.

    Şahin, 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla Türk İdareciler Derneği tarafından Rixos Otel'de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, mülki idare amirlerinin her gün yüzlerce kişiyle muhatap olduğunu, devleti temsil etme ve vatandaşı memnun etme yükümlülükleri bulunan bu kişilerin ''insan sarrafı'' olması gerektiğini vurguladı.
    ''Mülki idare amiri, kendini çok iyi yetiştirmiş, bilgi birikimine sahip, sabırlı, feraset sahibi ve insan sevgisi ile dolu olmalı'' diyen Şahin, Türkiye'nin bu niteliklere sahip geçmişte pek çok idareciyi yetiştirdiğini ifade etti.

    Şahin, günümüzde pek çok şeyin değiştiğini ancak değişmeyen tek şeyin devlet dairesine işi düşen vatandaşın işinin hızlı ve şeffaf şekilde yapılması isteğinin olduğunu söyledi.

    ''Bugün git, yarın gel'' anlayışının artık kabul görmediğine işaret eden Şahin, mülki idarecilerinin bilişim teknolojisinin olanaklarını da kullanarak vatandaşın işini hızlı şekilde yapması gerektiğinin altını çizdi.

    TBMM Başkanı Şahin, bir idarecinin tek başına başarılı olmasının mümkün olmadığını, yürüttüğü projelerin halkın desteği olması halinde başarıya ulaşacağını söyledi.

    -''KAMU YÖNETİMİNİN EN TEMEL DİREKLERİNDEN''-

    İçişleri Bakanı Beşir Atalay da mülki idare camiasının birbirine çok bağlı olduğunu belirterek, ülkeye hizmet için ömrünü adamış tüm idarecilere ve onları destekleyen hükümetlere teşekkür etti.

    Mülki idarecilerin Türkiye'nin her yerinde Hükümeti temsil ettiğini ifade eden Atalay, idarecilerin bu nedenle ayrım yapmadan bütün vatandaşları kucaklayacak şekilde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

    Mülki idarecilerin kamu yönetiminin en temel direklerinden olduğunu anlatan Atalay, Hükümet olarak onlara her türlü desteği verdiklerini bildirdi. KÖYDES, duble yol gibi çalışmaların mülki amirler aracılığıyla yapıldığına işaret eden Atalay, ''Mülki idarecilerin itibarını, saygınlığını artıran bir politika izledik. Valilerimizin, kaymakamlarımızın, ilinde, ilçesinde otorite ve iradesini sağlamlaştıran önemli adımlar atıldı, hem valilerimiz hem kaymakamlarımız daha aktif oldular'' diye konuştu.

    Her idarecinin arkasında olduklarını belirten Atalay, ''Gerektiğinde ben kendi örtülü ödeneğimden kaynak vermişimdir, arkadaşlarımız rahat hizmet versinler diye'' dedi.

    Mülki idarenin devletle vatandaşı bütünleştirme noktasında büyük önem taşıdığını anlatan Atalay, mülki idare amirlerine seslenerek, ''Devlete açılan kapılar sizin kapılarınızdır, size gelen telefonlardır. Zamanında yapılan yanlış uygulamalar, vatandaşın devlete olan güvenini sarsmış ve bunları telafi etmekte zorlanıyoruz. Telafi etmemiz gereken epey sorun var'' diye konuştu.

    -''ASAYİŞTE VERİMLİ DÖNEM''-

    Bakanlık, mülki idareler ve güvenlik birimleri olarak iç asayişte verimli bir dönem yaşadıklarını anlatan Atalay, Türkiye'de suç oranlarının Avrupa ülkelerine göre düşük, suçu aydınlatma oranlarının ise Avrupa'ya göre yüksek olduğunu söyledi.

    AK Parti Hükümetinin en başarılı olduğu alanlardan birinin, çetelerle, organize suç örgütleriyle ve mafyayla mücadele olduğunu ifade eden Atalay, bakanlığın çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

    Güvenlik görevlilerinin vatandaşa yaklaşımında ''zihniyet değişimi'' görüldüğünü belirten Atalay, ''Bugün gerçekten işkence, kötü muamele gibi kavramlar artık bırakın dava konusu olmayı söylemlerden bile çıkmaya başladı onun için çok memnunuz'' dedi.

    Türk İdareciler Derneği Başkanı Saffet Arıkan Bedük ise 10 Ocak İdareciler Günü'nün, mülki idarede çalışanların bilgi ve deneyimlerini paylaştığı, başarılarını paylaştığı önemli bir gün olduğunu söyledi.

    Mülki idarecilerin, devletin projelerini hayata geçirmek zorunda olduğunu vurgulayan Bedük, ''Bu konuda yapılan acımasız eleştirileri kabul etmek mümkün değildir'' dedi.

    Bedük, mülki idarecilerin görevlerini yerine getirirken, din, dil, ırk ayrımı gözetmediklerini, devletin verdiklerini halka eşit şekilde dağıtmak zorunda olduklarını kaydetti.

    Mülki idare amirlerinin özlük haklarıyla ilgili sorunlarına da değinen Bedük, valilerin ve kaymakamların maaş göstergelerinin yükseltilmesini talep etti.

    Etkinlikte başarılı projeler gerçekleştiren bazı mülki idare amirlerine de ödüler verildi.

    Etkinliğe Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile çok sayıda davetli katıldı.




    Devletin zirvesi mülki idarecileri böyle tarif etti Yorumları