Çin ile İngiltere 2.6 milyar Sterlin'e el sıkıştı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-10-2011 (20:21)   Son Mesaj: 01-10-2011 (20:21)    Cevap: 0    Gösterim: 473  

    01-10-2011

    Çin ile İngiltere 2.6 milyar Sterlin'e el sıkıştı

    Çin ile İngiltere 2.6 milyar Sterlin'e el sıkıştı


    Çin Başbakan Yardımcısı Li Keqiang, beraberinde 150 kişilik kalabalık bir heyetle İngiltere'de temaslarda bulunuyor. İki ülke arasında toplan 2.6 milyar sterlinlik anlaşmalar imzalandı.

    Li bugün başkent Londra'da, İngiltere Başbakan Yardımcısı ve Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Nick Clegg ile bir araya geldi. Görüşmede iki ülke arasında toplam 2,6 milyar sterlin değerinde ticari anlaşmalar imzalandı. İmzalanan 15 farklı anlaşmayla, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin amaçlandığı belirtildi.
    Görüşmede ayrıca uluslararası güvenlik, iklim değişikliği gibi konular ele alınırken, İngiliz Başbakan Yardımcısı Clegg, "Bu ziyaret ve imzalanan anlaşmalar ülkelerimiz arasında güçlenen ilişkilerin göstergesidir" dedi.

    İmzalanan anlaşmalar arasında, Jaguar Land Rover'ın Çin'e satışlarını artırması da yer alıyor.

    İmza töreninde hazır bulunan Jaguar Land Rover'ın Genel Müdürü Ralf Speth, "2011 yılında Çin'e, 40 bin Jaguar ve Land Rover satacağız" dedi. Ayrıca İngiliz petrol şirketi BP ile Çin Ulusal Offshore Petrol Şirketi arasında Güney Çin Denizinde petrol araştırması yapılmasına ilişkin bir anlaşma da imzalandı.

    -ÇİN'DEN EDINBURGH'A PANDA HEDİYE-

    Çin Başbakan Yardımcısı Li dün de İskoçya'yı ziyaret etmişti. Bu ziyaret çerçevesinde Çin, "Tian Tian" ve "Yuangguang" isimli bir çift pandayı, Edinburgh hayvanat bahçesinde bakılmak üzere İskoçya'ya hediye etti. Ayrıca bu ziyaret sırasında Li, 6,4 milyar sterlinlik bir enerji anlaşmasına imza koydu.

    Ülkesinin yeni lideri olmaya aday gösterilen Li'nin, beraberindeki 50 hükümet yetkilisi ve 100 kadar işadamıyla birlikte çarşamba günü İngiltere'den ayrılması bekleniyor.

    Li, İngiltere'den önce gittiği İspanya'da da ticari anlaşmalara imza koymuştu.




    Çin ile İngiltere 2.6 milyar Sterlin'e el sıkıştı Yorumları