ABD'de iki büyük şirket el değiştirdi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-10-2011 (19:19)   Son Mesaj: 01-10-2011 (19:19)    Cevap: 0    Gösterim: 491  

    01-10-2011

    ABD'de iki büyük şirket el değiştirdi

    ABD'de iki büyük şirket el değiştirdi


    ABD'nin en büyük elektrik şirketlerinden Duke Energy, Progress Energy şirketini 13,7 milyar dolara satın alıyor.

    İki şirketin yaptığı ortak açıklamaya göre, Duke Energy, Progress Energy Şirketini, 7 Ocaktaki kapanış fiyatının yüzde 3,9 üzerinde, hisse başına 46,48 dolar, toplam 13,7 milyar dolara satın alacak. Yıl sonunda tamamlanması beklenen anlaşmaya göre, Duke Energy ayrıca Progress Energy Şirketinin 12,2 milyar dolarlık borcunu da üstlenecek.
    İki şirketin birleşmesiyle ortaya ABD'nin en büyük elektrik hizmeti sunan şirketlerinden biri ortaya çıkacak. Bu yeni şirket North Carolina, South Carolina, Florida, Indiana, Kentucky ve Ohio eyaletlerinde 7,1 milyon elektrik abonesine hizmet verecek. Duke Energy, 35 bin megavat, Progress Energy ise 22 bin megavat elektrik enerjisi üretim kapasitesine sahip bulunuyor.

    Anlaşma tamamlandığında Duke Energy'nin Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jim Rogers yeni şirketin yönetim kurulu başkanı, Progress Energy'nin CEO'su Bill Johnson ise yeni şirketin başkanı ve CEO'su olarak görev yapacak.

    -DUPONT DANİSCO'YU SATIN ALIYOR-

    Bu arada, ABD'li GDO tohum ve tarım kimyasalları devi DuPont da Danimarkalı tarım bileşenleri ve enzimleri şirketi Danisco'yu 5,8 milyar dolara satın alıyor.

    DuPont ile selülozik alkol teknoloji geliştirilmesinde ortak girişimi bulunan Danisco tarafından yapılan açıklamada, DuPont'un, Danisco'nun 500 milyon dolar tutarındaki borcunu üstleneceği ve 3 milyar doları nakit olmak üzere anlaşmanın bedelinin 5,8 milyar dolar olacağı belirtildi.

    Anlaşmanın yılın ikinci çeyreğinde tamamlanacağı tahmin ediliyor.

    Geçen yılki satışlarının 9 milyar doları bulması beklenen DuPont, tarım, elektronik, otomotiv ve diğer sektörlerde kullanılan kimyasallar üretiyor.

    Enzim ve özellikle gıda bileşenleri üreten Danimarkalı Danisco, 7 bin kişiye istihdam sağlıyor.




    ABD'de iki büyük şirket el değiştirdi Yorumları