En ballı esrar operasyonu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-10-2011 (18:04)   Son Mesaj: 01-10-2011 (18:04)    Cevap: 0    Gösterim: 498  

    01-10-2011

    En ballı esrar operasyonu

    En ballı esrar operasyonu


    Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda, kara kovan balının bulunduğu 13 adet kutu içerisinde 5 kilo toz esrar ele geçirildi.

    Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 2011 yılının ilk ayında da uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor. Uyuşturucu tacirlerinin her geçen gün denedikleri yeni yeni yöntemler, hem polis tarafından açığa çıkartılıyor hem de şaşkınlıklarını da saklayamıyorlar. KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, son yaptıkları operasyonda uyuşturucu tacirlerinin ne derece çalıştıklarını göz önüne seriyor. Van üzerinden İstanbul'a uyuşturucu sevkıyatının yapılacağı bilgisini alan Van polisi, çalışmalarına başladı. Bu çalışmalar kapsamında harekete geçen polis, uyuşturucunun nasıl götürüleceği bilgisine ulaştı. Bu bilgiler doğrultusunda harekete geçen ekipler, Van'dan İstanbul'a gitmekte olan şehirlerarası yolcu otobüsünü otogar çıkışında durdurdu. Otobüste yapılan aramada üzerinde gönderici olarak bulunan G.B. isimli şahsın kimlik fotokopisinin yazıldığı çuvala el konuldu. Çuvalı açan ekipler, içerisinde bal kutularını gördü. Bal kutuları açıldığında içerisinden balları çıkaran polis, olumsuz bir duruma rastlamadı. Birkaç kutunun balı alındıktan sonra boş kutunun ağırlığından şüphelenen polis, kutuları daha da detaylı incelemeye aldı. Boş kutunun alt kısmını açan polis, özel olarak yapılan zulada 5 kilo toz esrar ele geçirdi. Olayla ilgili G.B. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.
    Uyuşturucu tacirleri, güvenlik güçlerinin durumu fark etmemesi için boş bal kutularının alt kısmına yaklaşık 400'er gram toz esrarı yerleştirdikten sonra taban kısmına benzeyen başka bir teneke parças en tespit edilip işleme koyulan yaklaşık 10 bin ailenin bını yerleştirerek petek balları da üzerine koyup sevkıyatı gerçekleştirecektiler.




    En ballı esrar operasyonu Yorumları