BDP, İran'daki idamları protesto etti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-10-2011 (17:57)   Son Mesaj: 01-10-2011 (17:57)    Cevap: 0    Gösterim: 447  

    01-10-2011

    BDP, İran'daki idamları protesto etti

    BDP, İran'daki idamları protesto etti


    BDP Ankara İl Örgütü üyesi bir grup İran devletinin, kendisine muhalif kesimlere uyguladığı baskı ve sindirme politikalarını ve idam kararlarını protesto etti.

    BDP Ankara İl Örgütü üyesi bir grup, İran'daki idam cezalarını protesto etti.
    İran Büyükelçiliği önünde toplanan grup adına konuşan Şengül Çelik, İran devletinin, kendisine muhalif kesimlere uyguladığı baskı ve sindirme politikalarının sürdüğünü ileri sürdü.

    Çelik, gözaltına alınarak insanlık dışı işkencelerden geçirilen muhaliflerin dünyanın gözü önünde idam edildiğini, İran devletinin idamlarla mücadeleyi sürdürenlere gözdağı vermeye çalıştığını savundu.

    Kürtlerin İran'da yöneticilerin boy hedefi haline geldiğini, bu kapsamda imza kampanyası başlattıklarını belirten Çelik, ''Dünyanın hiçbir ülkesinde idam cezası uygulayanlar, bu insanlık dışı cezanın toplumsal bir yararı olduğuna tanık olmamışlardır. İdamlarla birlikte süren sorunlar kangren haline dönüşmüş ve çözümü daha da güçlendirmiştir'' dedi.

    İran yöneticilerine seslenen Çelik, dünyanın insanlık suçu olarak kabul ettiği idam cezalarının infazlarının derhal durdurulmasını, idam cezalarının ivedilikle yürürlükten kaldırılmasını ve Kürt halkının temsilcileriyle diyaloğa geçilmesini istedi.

    BDP Ankara İl Örgütü üyesi Mustafa Yelkenli de aralarında milletvekillerinin de bulunduğu yaklaşık 900 imzanın toplandığını, bunların İran Büyükelçiliğine vermek istediklerini ancak kabul edilmediklerini anlattı. Yelkenli, imzaların sayısını artırarak büyükelçiliğe posta yoluyla ileteceklerini kaydetti.




    BDP, İran'daki idamları protesto etti Yorumları