Çavuşoğlu, gazeteciler gününü kutladı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-10-2011 (16:34)   Son Mesaj: 01-10-2011 (16:34)    Cevap: 0    Gösterim: 479  

    01-10-2011

    Çavuşoğlu, gazeteciler gününü kutladı

    Çavuşoğlu, gazeteciler gününü kutladı


    Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

    Çavuşoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 10 Ocak 1961 yılında 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, her yıl 10 Ocak tarihinin, "Çalışan Gazeteciler Bayramı" olarak kutlandığını hatırlattı.
    Kamuoyunun haber alma özgürlüğünün kullanılmasında etkin bir görev üstlenen basının, Avrupa Konseyi'nin temel değerlerinden olan demokrasi ve insan haklarının da önemli güvencelerinden birisi olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

    "Demokrasinin en temel göstergelerinden birisi olan özgür basının gelişmesinde en temel rolü ise mesleğin bütün zorluklarına rağmen görevlerini büyük özveri ile icra eden basın çalışanları oynamaktadır. Basın çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilip, sorunlarının giderilmesi hiç şüphesiz ki özgür basının gelişmesine ve demokrasinin gelişmesine önemli katkılar sağlayacaktır. İlkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde görevlerini başarıyla yerine getiren tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, başarılar dilerim."




    Çavuşoğlu, gazeteciler gününü kutladı Yorumları