Şefik Aygöl, yılın Kaymakamı seçildi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-10-2011 (15:54)   Son Mesaj: 01-10-2011 (15:54)    Cevap: 0    Gösterim: 584  

    01-10-2011

    Şefik Aygöl, yılın Kaymakamı seçildi

    Şefik Aygöl, yılın Kaymakamı seçildi


    Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin Kaymakamı Şefik Aygöl, Türk İdareciler Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak verilen 'Yılın İdarecisi Ödülü'ne layık görüldü.

    Kaymakam Aygöl'ün eğitimde köylülerle birlikte hareket ederek imece usulüyle yaptırdığı derslikler ve köylülerle kurduğu yakın ilişkiler nedeniyle ödüllendirildiği bildirildi.
    Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Akçakale ilçesinde yaklaşık 3 yıldır görev yapan Kaymakam Şefik Aygöl"ü yaptığı başarılı çalışmaları nedeniyle Türk İdareciler Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak verilen, 'Yılın İdarecisi Ödülü'ne teklif etmişti.

    Türk İdareciler Derneği Seçici Kurulu da yaptığı incelemede başarılı çalışmalarından dolayı Kaymakam Aygöl"ü Vali Celalettin Tüfekçi hizmet ödülüne layık gördü. Ödülün verilmesinde köylülerle birlikte imece usulüyle yaptırdığı derslikler, spor tesisleri, Akçakale Gümrük Kapısı'nda geçişleri 5 dakikaya kadar indiren başarılı çalışmaları, sağlık alanında yapılan iyileştirmeler ve köylerde insan odaklı ve köylülerin çalışmalara etkin katılımı ile yapılan başarılı işlerin etkili olduğu belirtildi.

    Kaymakamın üç yıllık çalışmaları kapsamında Akçakale"de eğitimde derslik problemi asgari seviyeye indirildiği, okul öncesi eğitimin yüzde 18"den yüzde 77"e, lise sayısının 2"den 6"ya sağlık alanında sondan ikinci sırada olan ilçenin en son yapılan kalite denetim kontrollerinde il birincisi olduğu ifade edildi.

    İlçeye sentetik çim semt sahası, gençlik merkezi gençlik lokali, fitness salonu kazandıran Kaymakam Aygöl, köylerde 150 derslik 18 cami 16 cami lojmanı ve 11 adet taziye evini devlet ve vatandaş işbirliğiyle yaptırdığı öğrenildi.

    Ödülün kendilerini gururlandırdığını dile getiren Akçakale Belediye Başkanı Hakim Ayhan, ödülü kaymakamın fazlasıyla hak ettiğini söyledi. Ayhan, Kaymakam Aygül'ün ilçede yaptığı çalışmalardan duydukları memnuniyeti ifade etti.

    Kaymakam Aygöl"ün ödülünü 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla Ankara Rixos Grand Otelde yapılan programda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün elinden alması bekleniyor.




    Şefik Aygöl, yılın Kaymakamı seçildi Yorumları