CHP, KCK duruşmasına heyet gönderiyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-10-2011 (15:37)   Son Mesaj: 01-10-2011 (15:37)    Cevap: 0    Gösterim: 518  

    01-10-2011

    CHP, KCK duruşmasına heyet gönderiyor

    CHP, KCK duruşmasına heyet gönderiyor


    Selahattin Demirtaş, KCK duruşmasının izlenmesi için yaptıkları çağrıya CHP’nin cevap vermesi ve bir heyet gönderecek olmasının güzel bir gelişme olduğunu söyledi.

    Demirtaş, "Baştan beri çağrı yapıyoruz. Tüm kesimler gelsin takip etsin bu davayı. CHP gibi hükümetin de takip etmesini istiyoruz." dedi.
    Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak ile Demokratik Toplum Partisi (DTK) eş genel başkanları Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk, birlikte basın toplantısı düzenledi.

    Diyarbakır Sümerpark"ta yapılan toplantıda konuşan BDP Genel Başkanı Demirtaş, CMK"da yapılan değişiklik sonrasında yapılan tahliyelere değindi.

    Tahliyelerin sadece Hizbullah kısmının ele alınmasının eksiklik olduğunu belirten Demirtaş, yargı sisteminin genel olarak ele alınmasının gerektiğini söyledi.

    Devletin faili meçhullerden sorumluğu değilmiş gibi bir hava oluşturulmaya çalışıldığını belirten Demirtaş, "1990"lı yıllarda Batman"da Silvan"da faili meçhul cinayetler işlenirken sessiz kalınırken bugün neden bunların hesabı sorulmuyor. " diye konuştu.

    DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk ise yapılması düşünülen yeni demokratik sivil Türkiye Cumhuriyet anayasasının, yüzyıllık acılı tarihin özeleştirisi olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

    Tuğluk, "İçinde bulunduğumuz günlerden başlayarak önümüzdeki dönemi, her yönüyle aktif olan yeni bir toplumsal sözleşme oluşturma süreci olarak görmemiz gerektiğine inanıyoruz.

    Bu dönemde barış-özgürlük ve eşitlik için yapılacak her etkinliğin, her toplantı ve her mitingin; Cumhuriyet"in kuruluş sürecinde Erzurum ve Sivas kongrelerini, Birinci Büyük Millet Meclisi oturumlarını hatırlatırcasına, demokratik bir Cumhuriyeti hep birlikte yeniden oluşturmak amacına yönelik olmasının altını çizmek istiyoruz. " şeklinde konuştu.

    DTK Eş Genel Başkanı Ahmet Türk ise Abdullah Öcalan"ın "Hizbullah"ı da bünyenize katın" şeklinde çağrısını değerlendirdi. Türk, " DTK sivil bir alanın örgütlenmesidir.

    Bu kongre bütün inançlara saygılı olmayı esas alır. Sivil alanın örgütlenmesi için buna inanmak lazım. Buna inanan sivil siyaseti esas alan, silahı esas almayan herkese açıktır" dedi.

    Basın açıklamasından sonra BDP ve DTK"nın Perşembe günü yapacakları miting için çağrıda bulunuldu.




    CHP, KCK duruşmasına heyet gönderiyor Yorumları