Salgado: İspanya herhangi bir yardım almayacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-10-2011 (15:19)   Son Mesaj: 01-10-2011 (15:19)    Cevap: 0    Gösterim: 437  

    01-10-2011

    Salgado: İspanya herhangi bir yardım almayacak

    Salgado: İspanya herhangi bir yardım almayacak


    İspanya Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Elena Salgado, 'Portekiz, herhangi bir yardım paketi almak zorunda kalmayacak' dedi.

    Bir İspanyol radyosuna demeç veren Salgado, Portekiz'in kamu açığını düşürmek ve gerekli kurumsal reformları yapmak gibi verdiği vaadlerini yerine getirdiğini, bu yüzden dış mali yardım almasını gerektiren bir durum olmadığını savundu.
    ''Portekiz kendi önemleriyle bu krizi aşabilecek düzeyde. Portekiz'in reforma ihtiyacı var çünkü son 10 yılda çok az büyüdü.

    Büyümenin olduğu dönemde bile kamu bütçe fazlalığı olmadı" diyen İspanya Ekonomi Bakanı, Portekiz ekonomisinin büyümekte olduğunu ve kurumsal zorlukları aşması için gerekli olan reformları da sonlandırmak üzere olduğunu ileri sürdü.

    Salgado, İspanya'nın ise ''iyi yıllarında kamu bütçe fazlalığı bulunduğunu'' hatırlatarak, şu anda yapılması gerekenin büyümeyi güçlendirmek ve ekonomiyi daha sağlıklı bir duruma getirmek için ciddi reformlar olduğunu vurguladı.

    Emeklilik yaşının 65'ten 67'ye çıkarılmasının önemli bir reform olduğunu ve bugün yapılmazsa 2020 de mutlaka gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Salgado, yeni bir genel grev tehditinde bulunan işçi sendikaları ile 4 gündür yürütülen ve henüz sonuç alınamayan görüşmelerde anlaşma sağlamanın sanıldığı kadar ''imkansız olmadığını'' ifade etti.

    İspanyol ekonomisinde 2010 yılını 2009'a göre ''daha iyi'' olarak gösteren Salgado, emeklilik yaşının yükseltilmesiyle ilgili reformu 2011'in ilk 3 ayında gerçekleştirmeleri halinde bu yılın daha iyi geçeceğini, istihdam yaratılacağını savundu.




    Salgado: İspanya herhangi bir yardım almayacak Yorumları