Birleşmiş Milletler'in FAO'su için yarış kızıştı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-10-2011 (15:23)   Son Mesaj: 01-10-2011 (15:23)    Cevap: 0    Gösterim: 515  

    01-10-2011

    Birleşmiş Milletler'in FAO'su için yarış kızıştı

    Birleşmiş Milletler'in FAO'su için yarış kızıştı


    Birleşmiş Milletler'in en önemli kurumlarından biri olan Tarım ve Gıda Örgütü FAO'nun son 17 yıldır genel direktörlüğünü yapan Senegalli Jacques Diouf'un yeri için adaylar

    Birleşmiş Milletler Tarım ve Gıda Örgütü'nün (FAO) genel direktörlüğü için gelecek haziran ayında yapılacak seçimde yarışacak adayların arasına eski İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angelk Moratinos da katıldı.
    BM'nin en önemli kurumlarından biri olan FAO'nun son 17 yıldır genel direktörlüğünü yapan Senegalli Jacques Diouf'un yeri için adayların en son 31 Ocak tarihine kadar belli olması gerekiyor.

    Şimdilik İspanya'dan Moratinos ile Brezilya'da geçmiş Lula hükümetinde gıda güvenliğinden sorumlu eski bakan ve Brezilya'daki ünlü ''Sıfır Açlık'' programının yaratıcısı Jose Graziano de Silva FAO Genel Direktörlüğü için en güçlü iki aday olarak gösterilirken, Endonezya ve Irak'ın da birer aday sundukları bildirildi.

    FAO'ya yakın çevreler yaptıkları açıklamalarda, ''Yeni Genel Direktör kim olursa olsun, FAO'yu modern, daha az bürokratik, daha etkili, esnek ve süratli bir örgüt yapabilmek için reformlar gerçekleştirmelidir'' dedi.

    Tüm dünyada 4 bine yakın çalışanı bulunan ve merkezi Roma'da olan FAO'nun yıllık yaklaşık 1 milyar 200 milyon avro civarında bütçesi bulunuyor.




    Birleşmiş Milletler'in FAO'su için yarış kızıştı Yorumları