Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar hızlı tren güzergahı belirlendi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-10-2011 (14:58)   Son Mesaj: 01-10-2011 (14:58)    Cevap: 0    Gösterim: 674  

    01-10-2011

    Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar hızlı tren güzergahı belirlendi

    Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar hızlı tren güzergahı belirlendi


    Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar hızlı tren projesinin güzergahının belirlendiğini belirtti.

    Bakan Eroğlu, hızlı trenin Afyonkarahisar"a şart olduğunu söyledi. Bu konuda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüştüğünü aktaran Eroğlu, Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar hızlı tren projesi güzergahının belirlendiğini, daha sonra buraya İzmir, Antalya hatlarının ilave edileceğini kaydetti.
    Eroğlu, "Afyonkarahisar hattı projesinin bir an önce başlaması ve 2011 yılı yatırım programına konulması konusunu Devlet Planlama Teşkilatı (DPT)'na yazdırdık.

    DPT"den sorumlu bakanımızı aradım ve konunun çok acil ve Afyonkarahisar için çok önemli olduğunu söyledim. Havayolumuz inşallah tamam olacak, karayolu zaten tamam.

    Arkasından demiryolu ulaşımı gelirse artık bundan sonra bütün dünya, "bütün yollar Roma"ya çıkar" sözünü atacaklar,ְ"bütün yollar Afyonkarahisar"a çıkar" diyecekler." dedi.

    Eroğlu, hızlı tren Afyonkarahisar"dan geçtiği zaman yerli turizmde de patlama yaşanacağını ifade etti.

    Afyonkarahisar"ı geleceğe hazırlamaları gerektiğinin altını çizen Eroğlu, Bölgesel Zafer Havaalanı"nın temelinin de kısa sürede atılacağını bildirdi.

    Bu konuda çok polemik olduğunu aktaran Eroğlu, "Yok buraya yapılsın, yok oraya yapılsın. Bölgesel bir havaalanı olmadıktan sonra çalışmıyor.

    Çünkü işadamı sabah gelip, akşam buradan dönmek istiyor. Bir tek bunu Afyonkarahisar"ın kaldırması mümkün değil.

    Temel atılırken geleceğim, pazarlık yapacağım. Yapım süresini aşağıya çekeceğim. Talimat verdim. Oranın etrafını güzel şekilde ağaçlandıracağız. Orası de cazibe merkezi olacak." diye konuştu.




    Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar hızlı tren güzergahı belirlendi Yorumları