Memur-Sen: Muhteşem Yüzyıl'ı izlemeyin   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-10-2011 (14:54)   Son Mesaj: 01-10-2011 (14:54)    Cevap: 0    Gösterim: 544  

    01-10-2011

    Memur-Sen: Muhteşem Yüzyıl'ı izlemeyin

    Memur-Sen: Muhteşem Yüzyıl'ı izlemeyin


    Memur-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, bir TV kanalında gösterime başlayan ve Kanun-i Sultan Süleyman'ı anlattığı iddia edilen dizinin, modern müstemlekeci işi olduğunu söyledi.

    Mustafa Özdemir, diziyi protesto etmek üzere, hizmet binasında, bağlı 11 şubenin başkanları ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Özdemir, ülkenin yücelmesinde emeği geçen tüm Türk büyüklerinin kıymetli ve saygıdeğer olduklarını kaydetti. Özdemir, altı yüzyıl boyunca dünya tarihine, medeniyetine, adaletine yön vermiş, adil yönetimiyle Kanuni sıfatını kazanmış bir şahsiyetin, kendi milletinin bazı fertleri tarafından, sadece haremine hapsedilmesinin de çok acı verici olduğunu belirtti.
    Özdemir, açıklamasında, Muhteşem Yüzyıl dizisinin milli ve manevi değerlere saldırdığını, kültür ve sanat yoluyla zihinleri bulandırdığını, genç kuşakları kendi milletine, kendi tarihine düşman hale getirmek için yapıldığını ifade etti. Selçuklu hükümdarlarından Osmanlı padişahlarına, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran büyüklere, hepsini minnetle ve şükranla andıklarını belirten Özdemir, "Gösterime başlayan sözde Kanun-i Sultan Süleyman'ı anlatan dizi aziz milletimizi derinden üzmüştür. Dizinin yayınlandığı günden itibaren 80 bin gibi yüksek oranda şikâyetin ulaştığı Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)'nu göreve davet ediyoruz. 'Muhteşem Yüzyıl' adıyla yayınlanan, fakat daha çok senaristlerinin kendi psikolojik iç dünyalarını yansıtan bu dizinin derhal yayından kaldırılmasını talep ediyoruz." dedi
    Özdemir, sendika üyelerine ve milli duyarlılığı olan herkese çağrıda bulunarak, diziyi seyretmeyerek demokratik tepkilerini göstermelerini istedi.




    Memur-Sen: Muhteşem Yüzyıl'ı izlemeyin Yorumları