'Tüm gümrük kapıları incelensin'   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-10-2011 (14:34)   Son Mesaj: 01-10-2011 (14:34)    Cevap: 0    Gösterim: 659  

    01-10-2011

    'Tüm gümrük kapıları incelensin'

    'Tüm gümrük kapıları incelensin'


    CHP Adana Milletvekili Tacidar Seydan, gümrüklerdeki yolsuzlukları bir ay önce soru önergesiyle gündeme getirdiğini belirterek, ersin dahil tüm büyük gümrük kapılarında inceleme başlatılması çağrısı yaptı.

    Seyhan yaptığı yazılı açıklamada, 8 Aralık 2010'da Devlet Bakanı Hayati Yazıcı"nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, gümrüklerdeki yolsuzlukları dile getirdiğini belirtti. Soru önergesinde gümrük kapıları ile Pasavan kapılarında, gümrük teşkilatı bulunan hava ve deniz limanlarında, serbest bölge ve çeşitli antrepo ve iç gümrük sahalarındaki yolsuzluk iddialarını gündeme getirdiğini ifade eden Seyhan, "Söz konusu soru önergemde İstanbul Gümrük Muhafaza Başmüdürü Lütfü Ekici"nin de bizzat ismini vererek Sayın Bakan"a sorular yönelttim. Bu sorulara bugüne kadar cevap alamadığım gibi sayın bakan ne yazık ki bu iddiaların üzerine gitmedi. Sayın Başbakan"a gelen bir ihbar üzerine operasyon başlatıldı ve içlerinde Lütfü Ekici"nin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı" dedi.
    Bir başka soru önergesinde de Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkanı Sezai Uçarmak ile ilgili iddiaları gündeme getirdiğini, Uçarmak"ın bazı şirketlerle gizli ortaklığı ve çalışmak istemediği bir takım şirketlerin ticari sırlarını internet üzerinden sızdırarak firmaları zor duruma düşürdüğü iddialarının olduğunu ifade eden Seyhan "Tüm konular belli bir araştırmanın ürünüdür ciddiye alınıp suç duyurusu gibi değerlendirilmesini, Mersin dahil olmak üzere tüm büyük gümrük kapılarında bir soruşturma veya derin bir inceleme yapılmasını bekliyorum, yetkilileri göreve çağırıyorum" dedi.




    'Tüm gümrük kapıları incelensin' Yorumları