'Hiçbir saltanat sütten çıkmış ak kaşık değil'   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-10-2011 (14:14)   Son Mesaj: 01-10-2011 (14:14)    Cevap: 0    Gösterim: 434  

    01-10-2011

    'Hiçbir saltanat sütten çıkmış ak kaşık değil'

    'Hiçbir saltanat sütten çıkmış ak kaşık değil'


    Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kanuni Sultan Süleyman’ın hayatının anlatıldığı tartışmalara yol açan 'Muhteşem Yüzyıl' adlı diziye ilişkin eleştiri için biraz sabretmek gerektiği vurgusunu yaptı.


    Günay "Tarihi de kendi zamanı ve gerçekliği içinde değerlendirmeye çalışalım. Hiçbir saltanat da sütten çıkmış ak kaşık değildir" dedi.
    Dünyada tarihsel filmlerin yapılmasının ülkelere ilgiyi yoğunlaştıracağını belirten Bakan Günay, Hürrem Sultan ve Kanuni Sultan Süleyman arasında geçen trajediyi Shakespeare Trajedileri"nden "çok daha insani ve derin" gördüğünü ifade etti. Bu çerçevede uluslar arası bir yapımın da kendisinin büyük hayallerinden biri olduğunu söyleyen Günay dizi için "Biraz sabredelim diye düşünüyorum. Fragmanlar üzerinden hüküm vermeyelim. Tarihi de kendi zamanı ve gerçekliği içinde değerlendirmeye çalışalım. Hiçbir saltanat da sütten çıkmış ak kaşık değildir" yorumunu yaptı.

    -"BAŞBAKAN"IN AĞZINDAN HEYKEL SÖZÜ ÇIKMADI"-

    Günay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın Kars"taki İnsanlık Anıtı Heykeli"ni "ucube" olarak nitelediği yönündeki eleştirilerin de haksız ve abartılı bir yorum olduğunu savundu. Başbakan Erdoğan ile birlikte kendisinin de o gezide olduğunu anımsatan Günay, "Sayın Başbakan"ın ağzından hiçbir mekanda heykel sözü çıkmadı" dedi. Başbakan Erdoğan"ın Kars"ın şehir dokusu ile bağdaşmayan yapıları işaret ettiğini söyleyen Günay, heykelle ilgili tartışmanın ayrı bir konu olduğunu, temanın doğru ancak yer seçimi konusunda ayrı bir tartışmanın olduğunu kaydetti. "Hiçbir sanatkarın emeğine saygısızlık göstermeyiz" diyen Günay, "Tartışmanın sadece heykele mal edilmesi talihsizliktir" dedi. Günay, heykelin yıkılıp yıkılmayacağı konusunda ise sanatçı Mehmet Aksoy belediye ve koruma kurulları ile birlikte bir çözüm bulunacağını ifade etti.




    'Hiçbir saltanat sütten çıkmış ak kaşık değil' Yorumları