İçişleri, büyük kriz merkezi kuruyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-10-2011 (13:58)   Son Mesaj: 01-10-2011 (13:58)    Cevap: 0    Gösterim: 591  

    01-10-2011

    İçişleri, büyük kriz merkezi kuruyor

    İçişleri, büyük kriz merkezi kuruyor


    İçişleri Bakanlığı Türkiye'nin en büyük kriz yönetim merkezini kurmak için kolları sıvadı. Asayiş, terör ve doğal afet gibi önemli toplumsal olaylar daha yakından takip edilebilecek.

    Her türlü toplumsal ve terör olayları ile doğal afetlere güvenlik güçlerinin müdahalesinin yetersizliğine yönelik eleştiriler son buluyor. "Kriz Yönetim, Veri ve Analizi Merkezi" Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak. Asayiş, terör ve doğal afet gibi önemli toplumsal olaylar kurulacak dev ekranlarla merkezden canlı takip edilebilecek.
    İzleme MOBESE yada Mobil Görüntüleme Cihazları ile sağlanacak. Merkez, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Dikmen binasında kuruluyor. Birimin başında bir emniyet müdürü olacak. Emniyet müdürü terör, asayiş, güvenlik ve sivil savunma konularında uzman bir ekiple çalışacak. Merkezde dev TV üniteleri kurulacak.

    Ekranlar bir olay yerine 81 ilin MOBESE birimi, o yoksa mobil görüntüleme cihazlarıyla vasıtasıyla canlı olarak bağlantı kuracak. İçişleri Bakanlığı kısa süre sonra son teknoloji cihazların alımı için ihaleye çıkacak.


    SABAH




    İçişleri, büyük kriz merkezi kuruyor Yorumları