300 öğrenci çözüm için TBMM'ye gidiyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-10-2011 (13:49)   Son Mesaj: 01-10-2011 (13:49)    Cevap: 0    Gösterim: 521  

    01-10-2011

    300 öğrenci çözüm için TBMM'ye gidiyor

    300 öğrenci çözüm için TBMM'ye gidiyor


    Eyüboğlu Eğitim Kurumları Avrupa Gençlik Kulübü tarafından organize edilen Avrupa Gençlik Parlamentosu’nun sonuç bildirgesi öğrencilerden oluşan bir heyet tarafından TBMM'ye götürülecek

    Geçtiğimiz yıl aralık ayında Eyüboğlu Eğitim Kurumları Avrupa Gençlik Kulübü tarafından organize edilen Avrupa Gençlik Parlamentosu"nun sonuç bildirgesi 12 Ocak Çarşamba günü öğrencilerden oluşan bir heyet tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi"ne götürülecek. 300"ü aşkın öğrenci tarafından şekillendirilen bildirge; vicdani retten ötenaziye, nükleer enerjiden kişisel gizliliğin ihlaline, Kürt sorunundan azınlık haklarına kadar pek çok güncel konuyu içeriyor.
    Geçtiğimiz yıl aralık ayında Eyüboğlu Eğitim Kurumları Avrupa Gençlik Kulübü tarafından organize edilen ve 30"dan fazla okul, 300"den fazla öğrencinin katıldığı Avrupa Gençlik Parlamentosu"nun sonuç bildirgesi 12 Ocak Çarşamba günü öğrenci ve danışman öğretmenlerinden oluşan dört kişilik bir heyet tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi"ne götürülecek.

    12 Ocak Çarşamba sabahı, saat 10.30"da TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Zafer Üskül"le yapılacak toplantıya Eyüboğlu Gençlik Parlamentosu Başkanı 17 yaşındaki Fırat Akova"nın yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Ekin Soysal (Eyüboğlu Koleji), Genel Başkan Yardımcısı Canberk Yalçın (Robert Koleji), Kulüp Baş Danışmanı ve Eyüboğlu Eğitim Kurumları Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı Ayfer Çekiç de katılacak. Toplantı sonrasında demokratikleşme süreçleri, eşcinsel hakları, vicdani ret, ötenazi, nükleer enerji, fişlenme, kayıplar, Kürt sorunu, azınlık hakları ve terör gibi Türkiye gündeminden düşmeyen pek çok konunun ele alındığı Avrupa Gençlik Parlamentosu Sonuç Bildirgesi"ni Üskül ile paylaşacak olan öğrencilerin amacı, TBMM aracılığıyla seslerini ve taleplerini duyurmak.

    Avrupa Parlamentosu, Konseyi ve Komisyonu tarafından resmi olarak tanınan Avrupa Gençlik Parlamentosu (European Youth Parliament) 1987"de Fransa"da kuruldu. Avrupa"ya yayıldıktan sonra Türkiye"de de ses getiren parlamento 10-14 Aralık 2010 tarihleri arasında 300 katılımcı ile Eyüboğlu Koleji"nde toplandı. Parlamentoya Gazeteci-Yazar Ece Temelkuran, Greenpeace Genel Direktörü Uygar Özesmi ve Doç. Dr. Serhan Oksay gibi önemli isimler destek verdi. Eyüboğlu Avrupa Gençlik Parlamentosu 2010, bugüne kadar Türkiye"de gerçekleştirilen en büyük ve temsil oranı en yüksek Avrupa Gençlik Parlamentosu oldu.

    Haber 7




    300 öğrenci çözüm için TBMM'ye gidiyor Yorumları