CHP'li Çetin'den faşistlik uyarısı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-10-2011 (12:35)   Son Mesaj: 01-10-2011 (12:35)    Cevap: 0    Gösterim: 435  

    01-10-2011

    CHP'li Çetin'den faşistlik uyarısı

    CHP'li Çetin'den faşistlik uyarısı


    CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ''ilkelerine, işçisine, çiftçisine, vatandaşına yabancılaştığını, faşist bir yönetime doğru süratle yol aldığını'' ileri sürdü.

    Çetin, Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Kayaköy beldesi meydanında düzenlenen aday adayı tanıtım ve CHP'ye katılım töreninde yaptığı konuşmada, Kütahya'dan 30 yıldır milletvekili çıkaramamalarında hatanın parti yöneticilerinde olduğunu söyledi.
    CHP yöneticilerinin bu ilde yeterince vatandaşın dertleriyle ilgilenemediğini ifade eden Çetin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki yeni yönetimin farklı bir anlayışla yol aldığını anlattı.

    Çetin, ülkeyi karış karış gezip gerçekleri vatandaşlara anlatacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

    ''Türkiye Cumhuriyeti, ilkelerine, işçisine, çiftçisine, vatandaşına yabancılaşmış faşist bir yönetime doğru süratle yol almaktadır. Emekçilere baskı yapılmaktadır. Türkiye, kayıt dışı ekonomi ülkesi oldu, çalışan yoksullar ülkesi oldu. Bu iktidarın 8 yıl içerisinde yok ettiği işçi hakları, 12 Eylül döneminde Kenan Evren tarafından yok edilen işçi haklarından çok fazla. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi 'kiralık işçi' diye bir kavram mevzuata girdi. Başbakan'ın şu anki servetini bu millete izah etmesi lazımdır. Tüm ihaleler yandaşlara verilmektedir.''

    Tüm vatandaşlara CHP'nin kapılarını açmaları gerektiğini dile getiren Çetin, partisinin Gediz İlçe Başkanlığından istifa ederek CHP Kütahya Milletvekili aday adayı olan Avukat Şeref Han'a seçmenlerden destek istedi.

    Şeref Han ise partilileriyle el ele, kol kola, gönül gönüle gezmedik köy, kasaba, dağ, ova, çalmadık kapı bırakmayacaklarını söyleyerek, ''Halkın iktidarı Kütahya'da efelerin omzunda yükselecek. Artık bir Kemal, yeni bir Kemal, yine bir Kemal, Başbakan olacak'' diye konuştu.

    DSP'den ayrılan 12 kişi ile yaklaşık 30 maden işçisine, CHP'ye katılmaları nedeniyle parti rozeti takıldı.




    CHP'li Çetin'den faşistlik uyarısı Yorumları