Eski milli güreşçinin suç örgütüne baskın   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-10-2011 (12:08)   Son Mesaj: 01-10-2011 (12:08)    Cevap: 0    Gösterim: 448  

    01-10-2011

    Eski milli güreşçinin suç örgütüne baskın

    Eski milli güreşçinin suç örgütüne baskın


    Mersin'in Erdemli ilçesinde elebaşılığını eski bir milli güreşçinin yaptığı suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 19 kişiden 10'u tutuklandı.

    Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Alay Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ile Erdemli Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7 Ocakta, elebaşılığını eski milli güreşçi Cafer A'nın yaptığı ileri sürülen suç örgütüne yönelik olarak ''El Ense'' adıyla 25 noktaya düzenlediği operasyonda gözaltına alınan, aralarında iki polis memuru, bir imam ve İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli bir memurun da bulunduğu 19 kişi, ''suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma ve örgüte üye olma'' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.
    Zanlılardan eski milli güreşçi Cafer A, Ali İhsan Ö, Yaşar A, Muharrem K, Hasan A, Ümit A, Erdoğan F, Abdulkadir K, Turan C. ile G.C. (17) tutuklandı, polis memurları, imam ve İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli memurun da bulunduğu 9 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    Suç örgütünün üyelerinden Seçkin A'nın yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

    -TUTUKLULARDAN BİRİ CEZAEVİ FİRARİSİ ÇIKTI-

    Bu arada, tutuklulardan Hasan A'nın yaklaşık 11 ay önce cezaevinden kaçtığı öğrenildi.Afyonkarahisar'da adam öldürme suçundan 24 yıla mahkum olduğu belirtilen Hasan A'nın 6 yıl Bolvadin Yarı Açık Cezaevinde yattıktan sonra geçen yılın şubat ayında firar ettiği bildirildi. Cezaevinden kaçtıktan suç örgütüne üye olduğu belirlenen Hasan A'nın o günden beri sahte kimlik taşıdığı kaydedildi.

    Öte yandan, daha önce tutuklanan, aynı örgütün üyeleri Salih A. ve Mesut G'nin de çeşitli tarihlerde, başta Tömük beldesi olmak üzere il genelinde ev ve iş yerlerine silahlı saldırıda bulunduğu öğrenildi.

    ''Silahlı örgüt kurarak, birçok kişinin ev ve iş yerlerine silahlı saldırı düzenlediği, tutarı 2 milyon liranın üzerinde çek ve senedi zorla imzalattığı, birçok kişiye şantaj amaçlı CD dokümanı sağladığı'' belirtilen zanlıların ev ve iş yerlerinde 35 adet sikke, tabanca, av tüfeği, kamalı baston, diz üstü bilgisayar, hafıza kartları ile çok sayıda tabanca ve av tüfeği mermisi ele geçirilmişti.




    Eski milli güreşçinin suç örgütüne baskın Yorumları