Almanya'da tavukta dioksin skandalı büyüyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-10-2011 (10:22)   Son Mesaj: 01-10-2011 (10:22)    Cevap: 0    Gösterim: 478  

    01-10-2011

    Almanya'da tavukta dioksin skandalı büyüyor

    Almanya'da tavukta dioksin skandalı büyüyor


    Almanya'da tavuklardaki zehirli madde skandalı büyüyor. Güney Kore ve İngiltere ithalatı yasakladı

    Almanya'da hayvan yeminde dioksin bulunmasının ardından, bu kez de üç tavuk çiftliğindeki tavuklarda dioksin tespit edildi.
    'Berliner Morgenpost' gazetesi, Aşağı Saksonya Eyaleti Tarım Bakanlığının, eyaletteki onbinlerce domuzda da fazla miktarda dioksin bulunduğunu tahmin ettiğini aktardı.

    Haberde, ayrıca şu ana kadar başkent Berlin'de dioksin bulgusuna rastlanmamasına rağmen her beş vatandaştan birinin şimdilik yumurta yemekten vazgeçtiğinin belirlendiği belirtildi.

    Gazetenin haberine göre, Güney Kore ve İngiltere, şimdilik Almanya'dan yumurta ithalatına kısıtlamalar getirdi.

    Almanya Tüketicileri Koruma ve Tarım Bakanı Ilse Aigner, "Bild am Sonntag" gazetesine yaptığı açıklamada, kamuoyunda açıklama yapmakta daha önce çekindiğini belirterek, "Ancak şimdi gelişmelere bakıldığında, burada kriminal enerjinin acımasızlıkla birleştiği şüphesinden kurtulamıyorsunuz" dedi.

    Aigner, insanların sağlığı ile oynayanların beş yıla kadar hapis cezasına çarptırılabildiğine işaret eden bu kişilere en ağır cezaların verilmesi gerektiğini ve öncelikli hedeflerinin zehirli ürünlerin kaynağına ulaşmak olduğunu kaydetti.




    Almanya'da tavukta dioksin skandalı büyüyor Yorumları