Edirne'de aylık 10 lira kiraya dev tesis   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-10-2011 (09:54)   Son Mesaj: 01-10-2011 (09:54)    Cevap: 0    Gösterim: 503  

    01-10-2011

    Edirne'de aylık 10 lira kiraya dev tesis

    Edirne'de aylık 10 lira kiraya dev tesis


    Hakkındaki yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları nedeniyle altı ay önce CHP’den istifa eden Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin, Cumhuriyet tarihinin en komik ihalelerinden birisine imza attığı ortaya çıktı.

    Hüseyin Özay'ın haberi

    Edirne Belediyesi, 50 bin metrekareden büyük arsayı bir et firmasına aylık 10 lira bedelle 30 yıllığına kiraladı. Sözleşme, Başkan Sedefçi"nin CHP"den istifasından önce imzalandı
    Hakkındaki yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları nedeniyle altı ay önce CHP"den istifa eden Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi"nin, Cumhuriyet tarihinin en komik ihalelerinden birisine imza attığı ortaya çıktı. Başkan Sedefçi"nin, Edirne"nin merkez Çukurçayır mevkisinde bulunan, 51 bin metrekarelik arsayı, aylık 10 lira kira bedeli ile bir et şirketine 30 yıllığına kiraya verdiği belirlendi.

    İŞÇİLERDEN İHBAR MEKTUBU

    Yıllardır CHP"nin kalesi olarak bilinen Edirne Belediyesi"ndeki komedi gibi ihale, Cumhurbaşkanlığı"na ve İçişleri Bakanlığı"na gelen bir ihbar mektubu ile gündeme geldi. Belediye çalışanları tarafından gönderilen ihbar mektubunda, Edirne Belediyesi"nin, 51 bin 841 metrekarelik alanı, Edirne Ticaret Borsası"na ait Edirne Et ve Et Ürünleri Şirketi"ne 30 yıllığına aylık 10 lira bedelle kiraladığı vurgulandı.

    SÖZLEŞMEDE TÜM DETAYLAR MEVCUT

    İhbar mektubu ile birlikte gönderilen sözleşmede ise, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve Edirne Et"in avukatlarının imzasını taşıyor. Sözleşmede, Edirne Merkez Çukurçayır Mevkinde bulunan 51.841 metrekarelik taşınmazın, 30 yıllığına şirkete kullanım hakkı verildiği belirtildi. Aynı sözleşmede, kira bedeli olarak da şirketin her ay peşin olarak 10 lira (yazıyla on lira) ödeyeceği de ifade edilerek, kira süresinin de 1 Temmuz 2006 tarihinden itibaren geçerli olacağı kaydedildi.

    Alan et ürünleri deposu olarak kullanılıyor

    Edirne Belediyesi tarafından aylık 10 lira kiraya verilen arsanın şirket tarafından et ürünlerinin depolanmasında kullanıldığı bildirildi. Şirketin, 10 liraya kiraladığı taşınmaz üzerinde, depo inşa ettiği öğrenildi. Taşınmazı 10 liraya kiraya veren belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ise, dört dönemdir CHP"nin adayı olarak belediye başkanlığı görevini yürütüyor. Sedefçi, hakkındaki usulsüzlük iddiaları nedeniyle 2010 yılının Haziran ayında CHP"den istifa ederek, çalışmalarını bağımsız olarak sürdüreceğini açıklamıştı.

    Trakya"nın en büyük tesisi

    Tesis 2006 yılında faaliyete geçtiğinde Trakya"nın en büyük et tesisiydi. Geniş bir alana kurulan tesislerde kesim ve bekletme için ayrı ayrı birimler inşa edildi.

    Yolsuzluk iddiaları nedeniyle istifa etmişti

    - "İhaleye fesat karıştırmak" suçlaması nedeniyle 12 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Sedefçi bir süre önce CHP"den istifa etmiş ve bu süreyi "Yargıda aklanana kadar" olarak açıklamıştı. Sedefçi, Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından belediyeye ait arsanın spor tesisi olarak yapılması için açılan ihaleye fesat karıştırmak suçundan 4 yıl 2 ay, 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından şehiriçi içme suyu şebekesi ihalesine danışman alımı ihalesine fesat karıştırmak suçundan 4 yıl 2 ay, şehiriçi içme suyu şebekesi ihalesine fesat karıştırmak suçundan 4 yıl 2 ay olmak üzere 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

    Star




    Edirne'de aylık 10 lira kiraya dev tesis Yorumları