Kamyonunun altında metrelerce sürüklendi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-10-2011 (07:10)   Son Mesaj: 01-10-2011 (07:10)    Cevap: 0    Gösterim: 514  

    01-10-2011

    Kamyonunun altında metrelerce sürüklendi

    Kamyonunun altında metrelerce sürüklendi


    Kemerburgaz'da buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan hafriyat kamyonu, yanı üzerine devrildikten sonra sürücüsünü de altına alarak metrelerce sürüklendi.

    Arkadaşını kanlar içinde kamyonun altında gören diğer kamyoncular buzlama çalışması yapılmadığını iddia ederek karayolları yetkililerine tepki gösterdi. Yaralı sürücünün durumunun ağır olduğu bildirildi.

    Olay, saat 05.00 sıralarında Kemerburgaz yolu Göktürk istikametinde meydana geldi. İddiaya göre, İsmail isimli sürücünün kullandığı 34 ZB 734 plakalı hafriyat kamyonu yoldaki buzlanmanın da etkisiyle kayarak yanı üzerine devrildi. Sürücüsünü altına alan kamyon yaklaşık 50 metre sürüklendikten sonra durdu. İsmail isimli sürücü kanlar içinde kamyonun altında sıkıştı. Kamyoncuyu kendi imkanları ile sıkıştığı yerden kurtarmaya çalışan vatandaşlar başarılı olamadı. Olay yerine itfaiyenin kurtarma ekibi çağırıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, sıkışan sürücüyü hayatta tutabilmek için koluna serum bağladı ve kan kaybetmesini önlemeye çalıştı. Önce kamyonun ön camı kırılarak sürücü buradan çıkarılmaya çalışıldı. Olay yerine itfaiye ekibinin de gelmesiyle ağır yaralanan sürücü bulunduğu yerden kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaralı kamyoncunun hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.
    Kaza nedeniyle yola toprak döküldü. Devrilen kamyon, trafiğin de tek şeride inmesine neden oldu. Araçlar kontrollü şekilde olay yerinden geçti.

    KAMYONCULARDAN "TUZLAMA YAPILMIYOR" TEPKİSİ

    Kamyoncu arkadaşının kaza yaptığını gören birçok sürücü olay yerine akın etti. Kamyonlar otoyolda uzun kuyruklar oluşturdu. Karayolları ekiplerinin, buzlanma olduğu halde tuzlama çalışması yapmadığını ileri süren Hacı Murat Yılmaz isimli kamyoncu, "Bu kaza bu akşam yaşanan üçüncü kaza. Karayolları ekibi Hasdal'da yatıyor. Sadece bize ceza yazıyorlar. Önlem alınması için kaç kez aradık, ikaz ettik. Ama bir türlü bu yola tuzlama çalışması yapmadılar. Kamyoncular hızlı gitmiyor. Neden hızlı gitsin ki. Yollar buzlu ve kaygan o yüzden kaza oluyor. Karayolları hiç önlem almıyor. Olan kamyoncuya oluyor" ifadelerini kullandı. Bir başka kamyoncu ise, "Akşam beşten sonra bu yol buz. Hasdal'da yatıyorlar. Buzlama çalışması yapılmıyor" şeklinde konuştu.




    Kamyonunun altında metrelerce sürüklendi Yorumları