İşsiz köylülerden TEMA'ya tepki   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-10-2011 (00:55)   Son Mesaj: 01-10-2011 (00:55)    Cevap: 0    Gösterim: 492  

    01-10-2011

    İşsiz köylülerden TEMA'ya tepki

    İşsiz köylülerden TEMA'ya tepki


    Manisa’nın Turgutlu ilçesinde faaliyet gösteren Sardes nikel maden şirketinin gerekli izinlerinin uzaması bölgede iş bekleyenleri isyan ettirdi. Köylüler umutlarını Başbakan Erdoğan'a bağladı.

    Özhan Haluk Satır'ın haberi
    Çeşitli sivil toplum örgütlerinin tepki göstermelerine rağmen yaklaşık beş yıldır bölgede pilot tesisi çalıştıran ve tesiste birçok kişiye iş imkanı sunan Sardes Nikel Madencilik A.Ş geçen yıl 450 milyon dolar yatırım yapma kararı almıştı. Çevre ve Orman Bakanlığından gerekli izinlerin çıkmaması şirket yetkililerini kararlarını tekrar düşünmeye sevk etti.

    Sardes Nikel Madenin ilçede olan faaliyetlerini geçici olarak durdurma kararı alması madende çalışmak için açılmasını bekleyen işsiz vatandaşları üzdü.

    Kurulması planlanan maden tesisinde bin dolayında kişinin istihdam edilecek olması ve böyle bir fırsatın artık kaçmak üzere olması bölge köylülerini isyan ettirirken maden civarında bulunan bazı köy muhtarları ve köylüleri ayaklandırdı.

    Madene en yakın köy olan Çampınar köyü muhtarı Kadir Şakar ""Biz kurulacak olan maden tesisine en yakın köyüz, en önemli isteğimiz köyümüzün gençlerine iş imkânıdır. Kurulacak olan tesise karşı olmak bir yana açılması ve faaliyet geçmesi için ne yapılması gerekirse biran önce yapılsın ve bu iş sıkıntısı giderilsin""dedi. Yine Madene yakın köylerden olan Musasalı köyü muhtarı İbrahim Acar ""Yaklaşık beş yıldır köyümüzün yakınında pilot tesis faaliyetleri gösteren Nikel Madeni şirketinin bugüne kadar en küçük bir zararını görmedik. Sardes Nikel Madencilik A.Ş. köyümüzdeki işsiz gençlerin iş umududur. Karnı tok sırtı pek insanlar buna karşı çıkıyorlar ama insanlar aç bunuda düşünsünler""dedi. Sarıbey köylüleri adına Ali Orhan "" En fazla 20-30 kişi bu madene karşı geliyor ama binlerce insan bir an önce açılmasını istiyor. Hükümetimizin gerekli izinleri artık vermesini istiyoruz Başbakanımız Tayyip Erdoğan`dan özellikle rica ediyoruz." dedi.

    Gerek Turgutlu`da gerekse madene yakın köylerde birkaç ay önce maden şirketinin biran önce faaliyete geçmesi için tam 18.000"den fazla imza toplayıp yetkililerine teslim edilmişti.




    İşsiz köylülerden TEMA'ya tepki Yorumları