FED 3 milyon kişiye iş bulacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-10-2011 (00:21)   Son Mesaj: 01-10-2011 (00:21)    Cevap: 0    Gösterim: 655  

    01-10-2011

    FED 3 milyon kişiye iş bulacak

    FED 3 milyon kişiye iş bulacak


    ABD Merkez Bankası (Fed)Başkan Yardımcısı Janet Yellen, Fed’in tahvil satın alma programını savundu. Yellen, bu programla 3 milyon kişiye istihdam sağlayacaklarını gördüklerini söyledi.

    Bir konferansta konuşan Yellen, "Bu program ülkenin ekonomik sorunlarının hepsini çözmeyecek olsa da istihdamı artırmak ve fiyat istikrarı sağlamak adına olumlu bir etki sağlayacak" diye konuştu.
    Yellen ek olarak, Fed"in tahvil satın almaya başladığı günden bu yana yaklaşık 700 bin kişiye istihdam sağlandığını ifade etti.

    FED ABD"Yİ İPTEN ALDI

    Fed"in araştırması, bankanın uzun dönemli bir tahvil satın alma programı başlatmamış ve faizleri Aralık 2008"den bu yana sıfıra yakın seviyelerde tutmamış olması halinde, ekonominin şu anda kendini deflasyonla mücadele halinde bulacağını ortaya koydu.

    Yellen ek olarak, Fed"in 600 milyar dolarlık tartışmalı tahvil satın alma programının enflasyon ve ticari dengesizliklere neden olup, ülke ekonomisine zarar vereceği yönünde tartışmaların temelsiz olduğunu da belirtti.

    TNA




    FED 3 milyon kişiye iş bulacak Yorumları