Kılıçdaroğlu'na tepki, Bahçeli'ye alkış   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-09-2011 (22:36)   Son Mesaj: 01-09-2011 (22:36)    Cevap: 0    Gösterim: 556  

    01-09-2011

    Kılıçdaroğlu'na tepki, Bahçeli'ye alkış

    Kılıçdaroğlu'na tepki, Bahçeli'ye alkış


    Başbakan Erdoğan, Kuveyt ve Katar'a ziyaretiyle ilgili havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulunurken Papanderu'nun sözlerine ilişkin Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin verdiği tepkiye değindi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere özel uçak ''ANA'' ile saat 22.20'de Kuveyt'e gitti.
    Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanı'nda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Egemen Bağış, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya uğurladı.

    Başbakan Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile çok sayıda iş adamı da Kuveyt'e gitti.

    Başbakan Erdoğan, Kuveyt ve Katar ziyaretilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunduktan sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap verdi. Başbakan Erdoğan, yargıdaki tahliyelerle ilgili bakanları Cemil Çiçek ve Sadullah Ergin'in gerekli açıklamaları yaptıklarını söyledi. Erdoğan, Yargıtay'da bazı dairelerin ellerindeki tüm dosyaları zamanında tamamladığını belirterek " Bazılarının öncelikli işleri başka imiş ki dosyalar yığıldı" dedi.

    Başbakan Erdoğan, Erzurum'da Yunanistan Başbakanı Papandreu ile görüşmelerin çok sıcak bir ortamda başladığını karşılıklı çok iyi mesajların verildiğini dile getirdi.

    Erdoğan, Papandreu'nun Büyükelçiler Konferansı'nda yaptığı konuşmayı kendisinin de beklemediğini dile getirerek " Benimle daha sonra yaptığı görüşmede kamuoyuna yansıyan şekilde bir söz söylemek istemediğini, sözlerinin Türkiye'de farklı yansıtıldığını söyledi. Yine de Papandreu'nun düşüncelerini açıkça ortaya koyması bizim için önemlidir" dedi.

    Başbakan Erdoğan, Papandreu'nun sözlerine ilişkin Kılıçdaroğlu'nun verdiği tepkiye değinirken "Sayın Kılıçdaroğlu, henüz dışpolitika konusunda ne söyleyeceğini bilmiyor. Sadece buradan nasıl nemalanırımın peşinde" dedi. Erdoğan, Bahçeli'nin açıklamaları için teşekkürlerini dile getirirken Bahçeli'nin tavrının devlet adamı tavrı olduğunu ve ülkenin birliği için çok önemli olduğunu vurguladı.





    Kılıçdaroğlu'na tepki, Bahçeli'ye alkış Yorumları