Ankaralılar kar için yaylaya çıktı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-09-2011 (21:07)   Son Mesaj: 01-09-2011 (21:07)    Cevap: 0    Gösterim: 556  

    01-09-2011

    Ankaralılar kar için yaylaya çıktı

    Ankaralılar kar için yaylaya çıktı


    Ocak ayında hafta sonu adeta baharı yaşayan Başkentliler, kış mevsimini yaşamak, kartopu oynamak için yüksek kesimlerde kar yağışı alan yaylalara akın ediyor.

    Genellikle yazın bunaltıcı sıcaklarından kurtulmak için yaylaya çıkan vatandaşlar artık kışın da yaylaya çıkıyor. Avrupa'da ve dünyanın bir çok bölgesinde kış soğuk yüzünü gösterip hayatı olumsuz yönde etkilerken, ülkemizin iç ve batı kesimleri adeta baharı yaşıyor. Hava sıcaklıklarının iç ve batı bölgelerinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, şehir merkezlerine beklenen karın yağmamasını sonucu vatandaşlar, hafta sonu tatilini de bahane ederek yaylaya çıkıyor. Yaylada karın üstünde mangal keyfi yaşayan vatandaşlar, çocukları ile birlikte kartopu oynayıp kayak yaparak kış ayının güzelliklerini yaşıyor.
    Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yaşayan bir çok aile, şehir merkezine kar yağmaması sonucu bin 650 rakımlı Kirazlı Yayla'ya çıkarak karın tadını çıkarıyor. Yaklaşık 30 santim karın bulunduğu yaylada kar topu oynayıp kayak yapan aileler, çocukları ile beraber kışın güzelliklerini yaşıyor. Yaylaya genellikle, yazın bunaltıcı sıcaklardan kurtulmak için çıktıklarını belirten yayla sakinlerinden Kenan Turan, artık kış ayının güzelliklerini yaşamak için de yaylaya çıkmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

    Turan, şunları ifade etti:

    "Küçüklüğümüzde Beypazarı'na Ekim ayında kar düşer, çoğu zaman Mart ayının sonuna kadar kalırdı. Kış ayını Beypazarı tamamen karla kaplı geçirirdi. Şimdi artık mevsimler değişti. Ocak ayının ortasına geldik. Yani kış ayının en şiddetli dönemindeyiz, fakat halen şehir merkezine kar yağmadı. Beypazarı kış ayında adeta baharı yaşıyor. Bizler de kış mevsiminin güzelliklerini çocuklarımızla birlikte yaşayabilmek için hafta sonları yayladaki evlerimize geliyoruz. Yayla evlerimizin bulunduğu bölge Bolu'ya sınır, rakımı bin 700 olduğu için yoğun bir şekilde yağış alıyor. Şu anda burada yaklaşık 30 santim kar var. Hafta sonunu da fırsat bilerek buraya geliyoruz. Kartopu oynayıp kayak yapıyoruz. Karın üzerinde mangal yakmanın keyfini çıkartıyoruz."

    Kar üzerinde kayak yaparak yuvarlanan, çılgınlar gibi eğlenen 4 yaşındaki Bedirhan Özcan ise "Karı çok seviyorum. Beypazarı'na kar yağmadığı için dağlara geldik. Babamla birlikte buraya gelip kartopu oynuyorum." dedi.

    PANGEA OFF-ROAD DERNEĞİ'NDEN KARDA MARATON

    Pangea Off-Road Doğa ve Motor Sporları Derneği, Kirazlı Yayla'da değişik bir etkinliğe imza atarak, karda maraton koşusu düzenledi. Yarışmacılar, yaklaşık 30 santimlik karda koşmanın zorluğunu yaşadı. Yarışmayı görüntülemeye giden gazetecilerin aracı kara saplanınca, dernek görevlileri gazetecilere yardım ederek kara saplanan aracı çekti.

    Dernek olarak bir çok etkinlik düzenlediklerini belirten Pangea Off-Road Başkanı İsmail Dursun, karda maraton koşusunun ise doğa sporlarında bir ilk olduğunu ifade etti. Dursun, "Dernek olarak her mevsime özgü etkinlikler yapıyoruz. Kış mevsimini yaşadığımız bu günlerde kar yağışı sadece belirli bölgelerde var. Burası Ankara'ya en yakın ormanlık alanları olan, doğa güzelliği bünyesinde barındıran bakir bir bölge. Burada trekking ve bisiklet yarışması gibi bazı etkinlikler düzenlemiştik. Geçen hafta dernek üyelerimizden gelen bir fikir ile böyle bir etkinlik düzenledik. Gayet güzel oldu. Sanırım karda maraton koşusu doğa sporları dalında bir ilk. Bu etkinliği daha da genişletip profesyonel hale getirerek, doğa sporlarına yeni bir dal kazandırmak istiyoruz." diye konuştu.

    Yaylaya gelen aileler, kartopu oynayıp kayak yapıyor. Karda çocukları ile birlikte eğlenen aileler, kar üstünde mangal yakmanın zevkini yaşayarak evlerine dönüyor.




    Ankaralılar kar için yaylaya çıktı Yorumları