Karakaş'tan Erdoğan'a ucube tepkisi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-09-2011 (18:34)   Son Mesaj: 01-09-2011 (18:34)    Cevap: 0    Gösterim: 618  

    01-09-2011

    Karakaş'tan Erdoğan'a ucube tepkisi

    Karakaş'tan Erdoğan'a ucube tepkisi


    Eski Kültür Bakanı, CHP Parti Meclisi üyesi Ercan Karakaş, Başbakan Erdoğan’ın Kars’taki İnsanlık Anıtı’nı "ucube"ye benzetmesine tepki gösterdi. Karakaş, Erdoğan’ı heykeltıraş Mehmet Aksoy’dan özür dilemeye davet etti.

    Karakaş yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan"ın sözünü geri alması gerektiğini belirterek, "Başbakan Erdoğan"ın Kars"ta yaptığı konuşmada dünyaca tanınan heykeltıraş Mehmet Aksoy"un yaptığı İnsanlık Anıtı"nı "ucube" diye nitelemesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu son derece talihsiz bir ifadedir" dedi. Ucubenin sözlük anlamının "çok acayip, şaşılacak kadar çirkin olan şey" demek olduğunu hatırlatan Karakaş, "Aksoy"un heykeli ise ne acayip ne de çirkindir. Tam aksine son derece anlamlı ve estetik olan bir yapıttır" dedi. Karakaş, Kars"ta yapılan bu İnsanlık Anıtı"nın, savaşa karşı barışı, kine ve kışkırtmalara karşı insanlığı savunan ve bu içeriği ile de soykırım anıtlarının zıttı olan bir anıt olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:
    "Ve bu anıt geçmişte savaşanlardan çok çekmiş olan, caddeleri heykellerle dolu olan Kars"a çok yakışmaktadır. Başbakan"ın, Hükümetin ve Kars Belediyesi"nin heykelle ilgili hukuki sorunların aşılmasına yardımcı olacak yerde, onu yıkmaya, ortadan kaldırmaya çalışmaları son derece yanlış ve endişe vericidir. Başbakan"ı bu yanlıştan dönmeye ve ülkemizin yetiştirdiği önde gelen heykeltıraşlarımızdan olan Mehmet Aksoy"dan özür dilemeye davet ediyorum."




    Karakaş'tan Erdoğan'a ucube tepkisi Yorumları