DSP'li Türker: Bize her evden oy çıkmalı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-09-2011 (17:34)   Son Mesaj: 01-09-2011 (17:34)    Cevap: 0    Gösterim: 412  

    01-09-2011

    DSP'li Türker: Bize her evden oy çıkmalı

    DSP'li Türker: Bize her evden oy çıkmalı


    Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, her evden bir oy almaları halinde yüzde 10'luk seçim barajını aşabileceklerini söyledi.

    Partisinin seçim çalışmaları kapsamında Ordu'da bulunan DSP Genel Başkanı Masum Türker, beraberinde Genel Başkan Yardımcısı ve Örgüt Kurulu Başkanı Tufan Bural, DSP Adana Milletvekili Mustafa Vural, DSP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Pervin Özcan, Parti Meclisi Üyesi Ali Kabal ve İl Başkanı Turgay Altunışık'la Perşembe ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.
    Türker, burada yaptığı konuşmada, belirlenen seçim takvimiyle çalışmaların startını Karadeniz Bölgesi'nden verdiklerini söyledi.

    Türkiye'de AK Parti'den şikayet eden ve hükümetin değişimini isteyenlerin olduğunu ifade eden Türker, şunları kaydetti:

    ''Seçime girme kararı almamızın ardından çalışmalara Karadeniz'den başlamayı uygun gördük. DSP, bizi bir araya getiren rahmetli Bülent Ecevit'ten sonra hiçbir genel seçime girmedi. 'AK Parti'ye karşı CHP'de bir araya gelelim' dedik, CHP bu işi başaramadı. Mecliste de başaramıyor. Partimiz, bir başka partiye destek olmayacak kendi adına seçimlere katılacak. 3 sene sonra yapılacak yerel seçimde de iddialı olmak istiyorsak bu genel seçime girmek zorundayız. Her evden bir oyun bize çıkmasını sağlamalıyız. Yüzde 10 barajını ancak bu şekilde aşabiliriz.''

    DSP'nin emekçinin, yoksulun, işçinin, köylünün savunuculuğunu yapma özelliğiyle diğer partilerden ayrıştıran özelliğe sahip olduğunu da savunan Türker, ''AK Parti iktidarında insanlar fakirleşti, halkı düşünen bir anlayışa ihtiyaç var. Biz buna talibiz, bunu yapacağız. Ecevit'in yolunda ilerliyoruz. Hiçbir partiyle birleşmeyeceğiz, bizim yürüyüşümüz farklıdır. Biz köylüyle, çiftçiyle, işçiyle birlikte yürüyeceğiz'' diye konuştu.




    DSP'li Türker: Bize her evden oy çıkmalı Yorumları