Bölükbaşı: AKP herşeyi mahvetti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-08-2011 (21:38)   Son Mesaj: 01-08-2011 (21:38)    Cevap: 0    Gösterim: 716  

    01-08-2011

    Bölükbaşı: AKP herşeyi mahvetti

    Bölükbaşı: AKP herşeyi mahvetti


    MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, ''AKP Türkiye'de elini attığı her şeyi rezil etmiştir, kırıp dökmediği, yakıp yıkmadığı hiçbir şey kalmamıştır'' dedi.

    Bölükbaşı, MHP Denizli Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, 2011 yılının AK Parti'den kurtuluş yılı olacağını ileri sürdü.
    Önümüzdeki dönem siyasi gündemin çok yoğun ve gergin bir ortamda geçeceğini ifade eden Bölükbaşı, Türk milletinin Türkiye'yi her alanda çok ağır sonuçları olacak bunalımlar sürecine sürükleyen Hükümetle sandık başında hesaplaşacağını belirterek, ''Başbakanın milliyetçiliği fasondur, demokratlığı sahtedir. Sayın Başbakan Türk siyasetinde tevil ve takiye geleneğinin mümtaz bir temsilcisidir. 8 yıl boyunca aldattığı Türk milletini yardım paketleri dağıtarak, sahte başarı senaryoları yazarak, pembe tablolar çizerek bir daha aldatma imkanı bulamayacaktır. Siyasi hayatının sonu görünmüştür, deniz bitmiştir kendisi için'' diye konuştu.

    Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) tutukluluk sürelerini yeniden düzenleyen 102. maddesinin yürürlüğe girmesine de değinen Bölükbaşı, şunları söyledi:

    ''8 yılı aşkın süredir iktidar olacaksınız. Yargının iş yükünü biliyorsunuz. Yargıtayın dosyalar altında ezildiğini biliyorsunuz. Yargının diğer temel sorunlarını biliyorsunuz. Ama bunların çözümü konusunda, hafifletilmesi konusunda hiçbir şey yapmayacaksınız. Sadece yargıyı kötüleyeceksiniz, karalayacaksınız, yıpratmak için kuşatacaksınız, ele geçirerek kendi akidenize uygun bir yapıya kavuşmasını sağlayacaksınız, ondan sonra da bu Ceza Muhakemeleri'nin 102. maddesini AKP milletvekillerinin oylarıyla kararlaştıracaksınız, ardından tahliyeler olduğunda, 'Bu bizim suçumuz değil, yargının suçu' diyeceksiniz. Bu Türk milletinin aklıyla ve idrakıyla alay etmek demektir. AKP Türkiye'de elini attığı her şeyi rezil etmiştir. Kırıp dökmediği, yakıp yıkmadığı hiçbir şey kalmamıştır. Bundan Türk yargısı da nasibini almıştır.''

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP'siz bir Meclis hayal ettiğini iddia eden Bölükbaşı, ''Sayın Başbakan bir MHP kabusu yaşamaktadır. Hayal etmek, vergisiz stopajı, KDV'si olmayan sıfır maliyetli zihni bir egzersizdir. Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş'' değerlendirmesinde bulundu.




    Bölükbaşı: AKP herşeyi mahvetti Yorumları