CHP'li Bilgehan: İnönü kadar az lider geldi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-08-2011 (20:38)   Son Mesaj: 01-08-2011 (20:38)    Cevap: 0    Gösterim: 439  

    01-08-2011

    CHP'li Bilgehan: İnönü kadar az lider geldi

    CHP'li Bilgehan: İnönü kadar az lider geldi


    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Bilgehan, ''Çok az lider İnönü kadar eleştirilere ve hatta eziyete maruz kalmıştır'' dedi.

    Bilgehan, partisinin Balıkesir İl Başkanlığı tarafından Salih Tozan Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''İnönü Aramızda'' konferansında yaptığı konuşmada, yabancı devlet adamlarının Atatürk ile ilgili söyledikleri sözlere dikkati çekti.
    İsmet İnönü'nün, Atatürk'ün ölümü üzerine 11 Kasım 1938'de bir dönem siyasi rakibi olanların bile desteğiyle TBMM'de oy birliğiyle 2. Cumhurbaşkanı seçildiğini hatırlatan Bilgehan, şöyle konuştu:

    ''Bir büyük kahramanın ardından lider olmak kolay değildi. Atatürk'ün kaybından sonra 35 yıl boyunca onun eserini ayakta tutmak için değişen koşullara, zorluklara ve baskılara karşı direndi. Çok az lider İnönü kadar eleştirilere ve hatta eziyete maruz kalmıştır. İnönü, 'Herkese hesap soracak kadar ve herkese hesap verebilecek vaziyette yaşadım' diyebilecek kadar öz güvenli ve temizdir. İsmet İnönü aradan bu kadar geçtikten sonra çok haksızca çok adil olmayan çok kırıcı eleştirilere maruz kaldı. Ama her defasında sizler, bizler daha fazla tepki göstererek bu hareketlere ve bu haksızlığa karşı çıktınız. Ne söylediğimi biliyorsunuz, tekrar hatırlatmak istemiyorum, ama bu sözleri söyleyen Başbakanımızın, İsmet İnönümüzün 25 Aralık 2010'da ölüm yıl dönümü nedeniyle yayınladıkları mesajda söylediklerinin, orada gösterdiği saygının daha önce söylediği sözlerin tekzibi olduğuna inanmak istiyorum. Kendi kendisini tekzip etti.''

    İnönü Vakfı Başkanı ve İnönü'nün kızı Özden Toker de İsmet İnönü'nün hayatına ilişkin bilgiler verdi.




    CHP'li Bilgehan: İnönü kadar az lider geldi Yorumları