Marmarabirlik üreticiye borcunu kapatacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-08-2011 (18:21)   Son Mesaj: 01-08-2011 (18:21)    Cevap: 0    Gösterim: 510  

    01-08-2011

    Marmarabirlik üreticiye borcunu kapatacak

    Marmarabirlik üreticiye borcunu kapatacak


    Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), 19 Ocak'ta yapacağı 44 milyon liralık ödemeyle üreticiye olan borcunu kapatacak.

    2010-2011 kampanya döneminde, üreticiden toplam 95 milyon lira değerinde 29 bin tondan fazla zeytin alan birlik, 51 milyon liralık ürün bedelini daha önce 4 dilim halinde ödemişti.
    Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, yaptığı yazılı açıklamada, üreticilerin hava koşullarının yol açtığı rekolte kaybı nedeniyle zor bir yıl geçirdiğini hatırlatarak, rekolte kaybının 60-70 düzeyinde olduğuna dikkati çekti.

    Asa, bu durumu göz önüne alarak, ürün bedellerinin tamamını, daha önce yaptıkları planı revize ederek 19 Ocak'ta ödeme kararı aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

    ''Ortaklarımız, 19 Ocak günü ürün bedellerinin tamamını alabilecekler. Kısacası ortaklarımıza borcumuz kalmayacak. Marmarabirlik yönetimi olarak ortaklarımızın mağduriyetini gidermek adına elimizi taşın altına koyduk, üretici ortaklarımızın da piyasa şartlarını göz önüne alarak birliklerine sahip çıkmalarını bekliyoruz.''

    Serbest piyasa koşullarının ne zaman ne getireceğinin bilinemediğini, fiyatların bazen yüksek, bazen de düşük olabildiğini ifade eden Asa, Marmarabirlik'in de bu koşullara uygun hareket etme zorunluluğunun bulunduğunu vurguladı.

    Asa, kota ve nihai fiyat uygulamasında olduğu gibi, erken ödeme konusunda da üreticilerin gelecek yıllara ilişkin beklentiye girmemeleri gerektiğini ifade etti.




    Marmarabirlik üreticiye borcunu kapatacak Yorumları