'Direne direne bu yasaları düşüreceğiz'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-08-2011 (16:22)   Son Mesaj: 01-08-2011 (16:22)    Cevap: 0    Gösterim: 384  

    01-08-2011

    'Direne direne bu yasaları düşüreceğiz'

    'Direne direne bu yasaları düşüreceğiz'


    DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, ''torba tasarı'' diye adlandırılan bazı kanunlarda değişiklik öngören tasarıya karşı mücadeleyi kararlı şekilde sonuç alana kadar sürdüreceklerini söyledi.

    Çelebi, DİSK, KESK, TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu ve Adana Tabip Odası üyelerinin katılımıyla 5 Ocak Meydanı'ndan İnönü Parkı'na kadar yapılan yürüyüşün ardından yaptığı açıklamada, ''işçi ve emekçi sınıfına saldırılar'' konusunda bölgelerde toplantılar yaptıklarını söyledi.
    Türkiye'de uygulanan ekonomik, sosyal politikalar ve şu anda meclis gündemine getirilen yasaların, aslında işçi ve emekçi sınıfını daha çok açlık ve yoksulluğa mahkum eden düzenlemeler olduğunu öne süren Çelebi, asgari ücretin 630 TL'ye çıktığını ve bu rakamım şuanda TÜİK'in açıkladığı açlık sınırının altında olduğunu ifade etti.

    Toplumun yarısının açlık sınırın altında çalıştığını, diğer yandan 12 milyon kişinin de yoksulluk sınırı altında çalıştığını savunan Çelebi, ''Başbakan büyüyen ekonomiden bahsediyor. Büyüyen ekonomiden bahseden başbakanın bu topluma giydirmek istediği deli gömleği, açlık, yoksulluk ve işsizliktir. Bu nedenle buna karşı çıkmak, sokaklarda olmak, mücadelede olmak, bizim, işçi sınıfına, gençliğe, çocuklarımıza, geleceğimize namus borcudur. Meydanlara inmek zorundayız.''

    Çelebi Adana Numune Hastanesinden bir süre önce 100 işçinin işten atıldığını da öne sürerek, işten çıkarmaları eleştirdi.

    DİSK, KESK, Adana Tabip Odası, TMMOB, demokratlardan işten çıkarılan işçilere katkı vermeleri ve lokmalarını onlarla paylaşmalarını isteyen Çelebi, ''İşten çıkarılan işçilere, sadece açıklama yaparak sahip çıkılamaz. Onlarla yan yana, omuz omuza olmak gerekir'' dedi.

    Çelebi, özellikle torba yasası için meydanlarda olduklarını ve bilgilendirme toplantılar yaptıklarını ifade ederek, ''Daha sonra da yine aynı şekilde Ankara'nın yollarına gitmek hepimizin görevi ve borcu olmalı. Direne direne bu yasaları düşürteceğiz. Bu torba yasada yok yok. Ne ararsanız bu torbaya koydular. Torbaya sığmadı çuvala koydular, çuvala sığmadı harala koydular. O nedenle bu tuzağa, bu saldırıya son vereceğiz'' diye konuştu.

    -KİTLESEL MÜCADELE -

    Emekçi sınıfının 10 yıldır haklarının tek tek elinden alınıp gasp edildiğini savunan Çelebi, şunları kaydetti:

    ''Seçimden sonra da kıdem tazminatının kaldırılması, bölgesel asgari ücretin uygulamaya konulması var. Genel Sağlık Sigortası'nın uygulanması, paralı sağlık hizmetleri sürecinin, paralı eğitimin daha da yaygınlaştırılması var. Dolayısıyla emekçi sınıfa yönelik saldırıları var. Bu saldırılara karşı bütün emek güçleri ayrım yapmadan gerçekten bir nebze gelecekle ilgili tarihe bir şey yazılacaksa, sabıka noktasına dönüştürmek istemiyorlarsa kendilerine, çocuklarına, gençliğe bir miligram saygıları varsa bu mücadeleyi ortaklaştırmak zorundayız. Adana'dan ilan ediyor ve söz veriyorum. Bu sürecin geriye püskürtülmesi için her türlü mücadeleyi vermek bizim boynumuz borcudur. Sokaklarda olacağız, meydanlarda olacağız. Üretim araçlarındaki gücü kullanacağız, ama bu mücadeleyi vereceğiz. Vicdanı, insafları varsa artık bizim yakamızdan, çalışanların yakasından, emekçilerin yakasından düşsünler istiyorum. Bu süreci öre öre geliyoruz. İzmir'de 10 bin kişiyle eylem yaptık, yılbaşı öncesi meclisteydik. İşimiz bitmedi, sorumluluğumuz daha çok arttı. Toplumun beklentileri var. Biz bu süreci öre öre en geniş kitlesel mücadeleyi başlatacağız.''




    'Direne direne bu yasaları düşüreceğiz' Yorumları