Ankara Çayı’nı kirletenler tespit edilecek   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-08-2011 (15:56)   Son Mesaj: 01-08-2011 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 445  

    01-08-2011

    Ankara Çayı’nı kirletenler tespit edilecek

    Ankara Çayı’nı kirletenler tespit edilecek


    Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Ankara Valiliğince, Ankara Çayı’nı kirletenleri tespit amacıyla denetim komisyonu oluşturulduğunu bildirdi.


    CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş"in soru önergesini yanıtlayan Bakan Eker, Ankara Valiliğince, Ankara Çayı"nı kirleten kişi, kurum, kuruluş ve tesislerin tespiti maksadıyla İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, DSİ V. Bölge Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi"nin (ASKİ) teknik elemanlarınca bir denetim komisyonu oluşturulmasına karar verildiğini belirtti.
    -"ANKARA ÇAYI IV. SINIF SU ÖZELLİĞİNDE"-

    12 Eylül 2009 tarihinde Ankara Çayı"nın, 23 kilometrelik kısmında temizleme ve rehabilitasyon çalışmalarına başlanıldığını ifade eden Tarım Bakanı Eker, "Çalışmalar kapsamında Ankara Çayı"nın AOÇ kısmına kadar gelinmiştir. Eylül-Ekim 2008 tarihlerinde Ankara Çayı"nda inceleme yapılarak, Ankara Çayı"na karışımın olduğu noktalardan numuneler alınmış ve numune sonuçlarında Ankara Çayı"nın IV. sınıf su özelliğinde olduğu belirlenmiştir" dedi.




    Ankara Çayı’nı kirletenler tespit edilecek Yorumları