Trabzon’da günlük 20 ton ambalaj atığı toplanıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-08-2011 (15:56)   Son Mesaj: 01-08-2011 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 425  

    01-08-2011

    Trabzon’da günlük 20 ton ambalaj atığı toplanıyor

    Trabzon’da günlük 20 ton ambalaj atığı toplanıyor


    Trabzon Belediyesi’nin başlattığı ambalaj atıklarının ayrıştırılarak toplanması eğitim çalışmaları sonuç vermeye başladı.

    Okullarda, sitelerde yapılan eğitim toplantıları sonucu son 2 yılda geri kazanılan ambalaj atığı günlük 2 tonken, bu rakam günde 20 tona ulaştı. Belediye, şimdilik sadece pilot bölge ve büyük alışveriş merkezlerinde uygulamaya konulan ambalaj atıklarının ayrıştırılarak toplanmasını tüm mahallelerde uygulamaya koymayı planlıyor. Bu sayede de 2012 yılı itibariyle günlük ortalama 70 ton ambalaj atığın geri dönüşüme kazandırması hedefleniyor.
    Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ambalaj atıklarını ayrıştırılarak geri dönüşümünü sağlamak için başlattıkları eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

    Gümrükçüoğlu, "Pilot bölgelerde yaptığımız eğitimler olumlu sonuçlar veriyor. Son iki yılda geri kazanılan ambalaj atığı iki ton iken yapılan eğitimi ve bilinçlendirme toplantılarından sonra bu rakam günlük 20 tona ulaşmıştır.

    Uygulamanın tüm mahallelerimize yayılmasıyla birlikte günlük 70 ton ambalaj atığını geri dönüşüme kazandırmayı planlıyoruz. Uygulama ekonomiye katkı sağladığımız gibi çevre kirliliğinin de önüne geçiyoruz." ifadelerini kullandı.




    Trabzon’da günlük 20 ton ambalaj atığı toplanıyor Yorumları