Tekin garanti verdi: CHP iktidara geliyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-08-2011 (15:37)   Son Mesaj: 01-08-2011 (15:37)    Cevap: 0    Gösterim: 564  

    01-08-2011

    Tekin garanti verdi: CHP iktidara geliyor

    Tekin garanti verdi: CHP iktidara geliyor


    9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le anılan Güniz sokağa taşınan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 'yandaş' dediği anketçilere meydan okudu. Tekin, AK Parti'den ayrılan eski Bakanla, ünlü bir bürokratı partiye davet etti.

    Rezzak Oral'ın haberi

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başkent Ankara'daki 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le anılan Güniz sokağa taşındı. Tekin, kapı komşusu Demirel'e büyük saygı duyduğunu belirtirken, ilk fırsatta kendisinden randevu isteyip görüşme yapmak istediğini de söyledi. Seçimde merkez sağın yanı sıra ötekileştirilmiş, mağdur edilmiş tüm toplum kesimlerinden oy alacaklarını vurgulayan Tekin'in Güniz Sokak mesajları şöyle:
    MERKEZ SAĞA AÇILIM
    CHP bu seçimde sadece klasik sol kesimden değil, merkez sağdan da toplumun ötekileştirilmiş, dışlanmış, mağdur edilmiş tüm kesimlerinden de ciddi oranda oy alacaktır.

    YANDAŞLAR TELAŞLI
    Son günlerde yandaş medya ve yandaş kamuoyu şirketleri çok telaşlı. Bu telaşı medyanın haberlerinde, kamuoyu şirketlerinin grafiklerinde görebiliyorum. Anlıyorum ki, CHP'nin iktidara gelişi çok yakındır. Ben de artık siyaset sosyoloğu oldum ve toplumsal gözlemimle söylüyorum ki, CHP iktidara geliyor.

    MEYDAN OKUYORUM
    Bakın son İstanbul yerel seçimlerinde de yandaş medya ve şirketler AKP'yi yüzde 60-65, CHP'yi ise yüzde 18 gösterdiler. Ben o gün de çıkıp meydan okudum ve 'iki şirket, hariç bizi yüzde 18 gösterenleri tarihe gömeceğim' dedim. Sonuçta biz seçimde yüzde 38.3 oranına yükseldik. Sormak lazım biz yüzde 18'den yüzde 38'e nasıl çıktık, nasıl bir olağanüstü siyasi tablo yaşandı? Birilerinin çıkıp bunu bana izah etmesi lazım. Bugün de AKP'yi yüzde 50-55 gösterenlere meydan okuyorum. Bunu diyenleri tarihe gömeceğiz.

    BAŞESGİOĞLU VE ERTÜRK'E DAVET
    Merkez sağda siyaset yapmış saygın isimlere, bürokraside görev yapmış dürüst insanlara kapımız açık. Örneğin eski bakanlardan Kastamonu bağımsız milletvekili Murat Başesgioğlu beğendiğim, saygı duyduğum bir isimdir. Kemal Bey de böyle düşünüyor. Gelirse kapımız açıktır. Yine TMSF eski Başkanı Ahmet Ertürk'e de kapımız açıktır. Kendisi dürüst, namuslu bir bürokrat olarak hizmet etmiş birisidir.

    DEMİREL'E SAYGIM VAR
    Artık Sayın Demirel'le komşu olduk. Önemli görevler yapmış, hizmetler vermiş birisi olarak kendisine sonsuz saygım var. Gördüğüm yerde bu saygımı da gösteririm. Yerel seçimden hemen sonra hava alanında karşılaştık. Bana, 'iyi gidiyorsun başkan, böyle devam böyle devam' dedi. Ben de teşekkür ettim. İlk fırsatta kendisinden randevu alıp görüşmek de istiyorum.

    SİYASETE SICAK DEĞİLLER
    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in, nisan ayında emekliye ayrılacak olan Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ile Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nu partisinde görme talebine, her iki isim de 'siyaset yok' karşılığı geldi. Durmuş Yılmaz, bu konudaki sorumuza danışmanları aracılığıyla 'herhangi bir yorumda bulunmayacağı' yanıtını verdi. Yılmaz'ın yakın çevresine, emekliye ayrıldıktan sonra memleketi Uşak'a giderek, bahçede, domates soğan yetiştirmek istediğini söylediği öğrenildi. Diyanet İşleri eski Başkanı Bardakoğlu da isim vermeden Tekin'in kendisiyle ilgili övgü dolu sözlerine değindi ve şunları söyledi: 'Siyaset üstü kalma konusunda gösterdiğim titizliği sürdüreceğimden kimsenin şüphesi olmamasın. Bazı siyasi parti yetkililerinin, onayımı almadan, benim siyasete hevesli bir kimse olarak algılanmama yol açacak tarzda beyanlarda bulunmalarını etik bulmadığımı belirtmek zorundayım.'

    Akşam




    Tekin garanti verdi: CHP iktidara geliyor Yorumları