Aile hekimliği uygulaması ücretli mi olacak?   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-08-2011 (14:14)   Son Mesaj: 01-08-2011 (14:14)    Cevap: 0    Gösterim: 607  

    01-08-2011

    Aile hekimliği uygulaması ücretli mi olacak?

    Aile hekimliği uygulaması ücretli mi olacak?


    Kısa bir süre önce Aile Hekimliği'ne geçildi. Artık her ailenin bir aile hekimi var. Ama uygulama ile ilgili vatandaşın kafası çok karışık. Resul Kurt 'Çalışma Hayatı'nda konuğu Sağlık Bakanlığından Halil Ekinci ile soruları yanıtlayacak

    Her ailenin telefon rehberinde bir aile hekiminin numarasının bulunması gerekliliği bildirilirken, aile hekimleri, "tedavi edici, aşılama, bebek ve çocuk, gebe ve loğusa takipler ile 15-49 yaş arası kadınların özellikle kanser gibi hastalıklar açısından takibi ile bakıma muhtaç ve yatalak hastaların tespiti" gibi hizmetlerin yanı sıra obezitenin önlenmesi gibi koruyucu sağlık hizmetleri görevleri üstlenecek.

    Uygulama başlamasına rağmen halen bazı vatandaşların "Aile hekimi ücretli olacak mı? Aile hekiminde vatandaşın ne gibi avantajları olacak" gibi şüpheleri ve tereddütleri var.

    Hiçbir sosyal güvenceniz olmasa bile aile hekimliğinin verdiği hizmetlerden ücretsiz yararlanırsınız. Aile sağlığı merkezlerinde mevcut ya da kurulacak laboratuarlarda yapılan ya da merkezi laboratuarlara yollanan tetkiklerden ücret ödenmesi söz konusu değildir.

    Başlangıçta aile hekimlerine coğrafi tabana dayalı bir nüfus sağlık müdürlüklerince dağıltılmaktadır. Aile hekiminizi öğrenmek için bulunduğunuz ilin sağlık müdürlüğü ya da il aile hekimliği derneği sitelerindeki ilgili bölümlerine girmeniz yeterlidir. 'ailehekimini bul' linklerinden ulaşabilirler.
    Sağlık bakanlığının da http://sbu.saglik.gov.tr/sbahbs/ adresinden aile hekimlerine ulaşabilirler. İl dışından gelenlerin ise istediği aile hekimlerine misafir hasta olarak muayene olabilecek, bu kişilerin sağlık kayıtları daha sonra kendi aile hekimlerine elektronik ortamda iletilecek.

    Her hafta Cumartesi günleri sosyal güvenlik, iş hukuku ve çalışma hayatına ilişkin konuların ele alındığı ve 17,45"de ÜLKE TV ekranlarında izleyebileceğiniz "Resul KURT"la Çalışma Hayatı Programı"nda 8 Ocak 2010 Sağlık Bakanlığının Aile Hekimliğinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil Ekinci konuk olarak katılacak. Programda aile hekimliği sistemi bütün detayları ile ele alınacak.

    - Aile hekimliğinde istenen başarıya ulaşıldı mı?

    - Vatandaş aile hekimliğinden memnun mu?

    - Aile hekimini değiştirmek mümkün mü?

    - Aile hekimliğinde ücret alınacak mı?

    - Aile hekimlerinin ne gibi sosyal hakları olacak?

    - Aile hekimliği hizmetlerinde yaşanan sorunlar nereye bildirilecek?

    - Özellikle misafirliğe gidenler nasıl muayene olacak

    - Aile hekimliği hizmetlerinde ilaç ve sevk zinciri nasıl olacak?

    gibi merak edilen soru ve konular Ülke TV'de ele alınacak.

    İş Kanunu, sosyal güvenlik reformu, kıdem ve ihbar tazminatı, emeklilik, yıllık izin, iş kazası ve sağlık yardımları, çalışanların doğum ve diğer hakları ile vergi, iş hukuku ve sosyal güvenliğin bütününü içeren konuları ele alan ve izleyici sorularına cevap verilen "Resul KURT"la Çalışma Hayatı Programı" Her hafta Cumartesi günleri 17,45"de ÜLKE TV ekranlarında izleyiciyle buluşuyor.

    İnteraktif olan programa, soru@ulketv.com.tr elektronik posta adresine de sorularınızı, yorumlarınızı gönderebilirsiniz.





    Aile hekimliği uygulaması ücretli mi olacak? Yorumları