Kılıçdaroğlu Romanların sorunlarını dinleyecek   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-08-2011 (12:34)   Son Mesaj: 01-08-2011 (12:34)    Cevap: 0    Gösterim: 541  

    01-08-2011

    Kılıçdaroğlu Romanların sorunlarını dinleyecek

    Kılıçdaroğlu Romanların sorunlarını dinleyecek


    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 160 Roman derneğinin Kuşadası’nda düzenlediği çalıştaya katılarak Romanların sorunlarını dinleyecek ve bu sorunlara çözüm önerilerini anlatacak.

    Türkiye"nin dört bir yanından gelen 160 Roman derneği, Kuşadası Fantasia Otel"de bir çalıştay düzenliyor. Dün basına kapalı olarak başlayan çalıştay bugün ve yarın da devam edecek. Roman derneklerinin temsilcileri çalıştayda romanların barınma, istihdam, eğitim gibi sorunlarını tartışıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çalıştayın yarınki oturumuna katılarak burada bir konuşma yapacak.
    AKP"nin son TBMM Grup toplantısına bir grup Roman vatandaşı çağırması üzerine Kılıçdaroğlu AKP"yi eleştirmiş, "Biz maden ocağına gideceğiz deyince onlar da gittiler. Hafta sonu Kuşadası"na gideceğiz, Roman vatandaşlarımızla beraber olacağız. Onlar da hemen apar topar gruba Roman vatandaşları çağırmışlar. Ama aramızda bir fark var. Biz onların ayağına gidiyoruz. Onlar kendi ayaklarına çağırıyorlar. AKP ile aramızdaki temel fark bu" demişti.

    Kılıçdaroğlu, yarın Aydın"ın Kuşadası ilçesinde saat 9.00"da gazeteciler ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle kahvaltıda biraraya gelecek. Saat 11.15"te Germencik ilçesinde geleneksel deve güreşlerini izleyecek olan Kılıçdaroğlu, saat 13.00"te Kuşadası Fantasia Otel"de yapılan Roman çalıştayına katılacak.

    Roman derneklerinin temsilcileri, halen devam eden çalıştayda yaşadıkları ve iletmek istedikleri sorun ve önerilerin başlıklarını belirliyorlar Romanların sorunları ve önerileri yarın Kılıçdaroğlu"na aktarılacak. Kılıçdaroğlu da Roman vatandaşların sorunlarını dinledikten sonra bu sorunlara çözüm önerilerini anlatacak.




    Kılıçdaroğlu Romanların sorunlarını dinleyecek Yorumları