Tanrısever: 'Hür Adam' dünyada ilk 50'ye girer   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-08-2011 (12:14)   Son Mesaj: 01-08-2011 (12:14)    Cevap: 0    Gösterim: 693  

    01-08-2011

    Tanrısever: 'Hür Adam' dünyada ilk 50'ye girer

    Tanrısever: 'Hür Adam' dünyada ilk 50'ye girer


    Gösterime girmeden günler öncesinde tartışma konusu olan Hür Adam: Bediüzzaman Said Nursi filminin yönetmeni Mehmet Tanrısever, dilmin dünya sinemasında ilk 50'ye gireceğini kaydetti, 'Muhteşem Yüzyıl' dizisi için bu millete ihanet olduğunu söyledi.

    Cihan TV Network'ün Gündem Artı Sinema programına konuk olan Tanrısever, hem Said Nursi ile Atatürk arasında geçen tartışmalar ile ilgili hem de gala gecesinde yaşanan protesto gösterileriyle ilgili açıklamalar yaptı.

    Programda Hür Adam filminde Said Nursi ile Atatürk'ün karşı karşıya geldiği sahne üzerine açıklamalarda bulunan Mehmet Tanrısever, sadece iki dehanın karşı karşıya gelmesini filminde yer verdiğini söyledi. Tanrısever; "Filmde, Cumhuriyet'in inkılaplarına temas ettik. Atatürksüz de bir inkılap olmaz çünkü inkılapların başında o var siyasi bir deha Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Üstad'ımız da dini bir dehadır. İkisi yan yana gelmişler konuşmuşlar. Aralarında geçen diyalogları ve çatışmalarını da verdim. Üstad, değişimi Kur'an ahlakı boyutunda olmasını istiyor ben de Hür Adam'da yansıttım. İnsan bilmediği şeyin düşmanıdır. Tabularımızdan kurtulmalıyız. Aslında filmi izlemeyenler konuşuyor, izlendikten sonra bence tartışmalarında gereksiz olduğu ortaya çıkacak" açıklamasında bulundu.

    'GALADA PANKART AÇAN KADIN İÇİN AĞLADIM'

    Gala gecesindeki protestolara değinen yönetmen Tanrısever, film gösterimindeki önceki salonda pankart açan kadın için ağladığını belirtti.

    Yönetmen, "Film başlamadan önce üst locada pankart açan hanımefendinin tepkisine üzüldüm. Bilmiyor tabi kardeşimiz. Birileri de kendisini tartaklayınca ona da çok üzüldüm. Keşke sahnede fırsat verilseydi bağırması için. Şöyle düşündüm. 'Ne kadar güzel bir iş yapmışım ki, yaptığımız iş bu kadar gündeme geldi. Çünkü insanlar cesurca tepkilerini de ortaya koyabilme fırsatı buldular.' Keşke o hanımefendi filmi izledikten sonra tepki gösterseydi. Gerçekleri öğrenebilseydi diye o hanımefendinin tepkisine gözlerim yaşardı ağladım" dedi.

    'HÜR ADAM DÜNYA SİNEMASI'NDA İLK 50'YE GİRER'

    Hür Adam filmi için oldukça iddialı konuşan yönetmen Tanrısever, dünya sinema tarihinde ilk 50 film arasına gireceğini belirtti. Mehmet Tanrısever, "100 yıllık sinema tarihimizde Hür Adam ilk beş film arasına girer. Belki de en iyisi. Bence getirsinler, Hür Adam'ın yanında ikinci bir film var mı yok mu onu tartışalım? 163 dakikalık bir filmden söz ediyoruz ve sürükleyici bir anlatımı var Hür Adam'ın. Bir insanın hayatını, çilesini anlatıyorsunuz bu konuyu bir kere film yapmak zor. Bırakın film yapmayı anlatmak zor. Dünya sineması'nda da ilk 50'ye girer Hür Adam" ifadelerini kullandı.

    'MUHTEŞEM YÜZYIL DİZİSİ TÜRK MİLLETİNE İHANETTİR'

    Programda Tanrısever, Kanuni Sultan Süleyman'ı şehvet düşkünü olarak gösteren Muhteşem Yüzyıl dizisinin yapılmış olmasının millete ihanet olduğunu belirtti. Yönetmen Mehmet Tanrısever konuyla ilgili oldukça sert konuştu: "İhanettir bunun adı. Kanuni'nin ruhu onları mahvedecek. Hür Adam'ı dışarıda protesto ediyorlar. O protesto edenler neden bu diziye tepkilerini ortaya koymuyor. Kesinlikle toplum olarak duyarlı olmamız lazım ve boykot etmeliyiz diziyi. En az 100 bin kişi e-mail yağmuruna tutsa kaldırırlar diziyi. Padişahımızın yatak odasını gösteriyorlar fragmanda. Utandım resmen!.. Bu millete ihanet edemezler Allah çok kötü cezalandırır" ifadelerini kullandı.




    Tanrısever: 'Hür Adam' dünyada ilk 50'ye girer Yorumları