6 ölümlü kazada LPG ayrıntısı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-07-2011 (23:06)   Son Mesaj: 01-07-2011 (23:06)    Cevap: 0    Gösterim: 748  

    01-07-2011

    6 ölümlü kazada LPG ayrıntısı

    6 ölümlü kazada LPG ayrıntısı


    Niğde'nin Bor ilçesi yakınlarında 6 kişinin öldüğü trafik kazasında, 2 otomobilden birinde bulunan LPG tankının patladığına ilişkin bulguya rastlanmadığı bildirildi.

    Makine Mühendisleri Odası (MMO) Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, yaptığı yazılı açıklamada, 6 Ocakta bor ilçesi yakınlarında 6 kişinin ölümüyle ile sonuçlanan trafik kazasına karışan 2 otomobilde inceleme yaptıklarını belirtti.
    Atıcı, araçlardaki LPG dönüşümlerinin ilgili yasalara, yönetmeliklere ve standartlara uygunluğunun kontrolü ile sızdırmazlık kontrolü ve uygunluk raporu verilmesinin Makine Mühendisleri Odası tarafından yapıldığını anımsatarak, şöyle devam etti:

    ''Odamız tarafından yapılan ön araştırma sonucu 6 kişinin öldüğü kazadaki 68 DD 243 plakalı aracın LPG dönüşümlü bir araç olmadığı tespit edilmiştir. 51 KU 580 plakalı aracın LPG dönüşümlü araç olduğu, ancak LPG dönüşümünün araç ruhsatına işletilmemiş olduğu ve odamızdan LPG Sızdırmazlık Raporu ve Montaj Tespit Raporu alınmadığı tespit edilmiştir. Söz konusu LPG dönüşümlü kaza geçirmiş araç üzerinde yapılan ilk kontrollerde kaza öncesi veya sonrası LPG tankının patladığına ilişkin bir bulguya rastlanmamıştır.''

    Atıcı, en küçük ihmal ya da önemsizleştirmenin söz konusu kazalarda olduğu gibi bir faciaya neden olabildiğini ifade ederek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

    ''Makine Mühendisleri Odası, yetkili firmalar tarafından LPG'ye dönüşümü yapılan araçların LPG sızdırmazlık ve montaj tespit raporlama çalışmalarını, ülke çapında 160 ayrı kontrol noktasında, uzman üyeleri eliyle yerine getirmektedir. Bu çalışmalarımız sırasında bizleri en çok üzen konu, bazı vatandaşlarımızın denetimleri gereksiz ve yararsız görmelerinden kaynaklanan tutum ve davranışlarıdır. Vatandaşlarımızı, kendilerinin ve sevdiklerinin can güvenliği için bu denetimlere duyarlı olmaya, herhangi bir zamanda araçlarında şüpheli bir ses veya gaz kokusu almaları halinde LPG kontrol noktalarımıza gelmeye davet ediyoruz.''

    -DNA İNCELEMESİ-

    Bu arada trafik kazasında ölen 6 kişinin cenazesinin, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna getirildiği, yanan cesetlerin kime ait olduğunun belirlenmesi için yakınlarından DNA örnekleri alındığı, örneklerin karşılaştırılmasının ardından cenazelerin toprağa verilmek üzere ailelerine teslim edileceği belirtildi.

    Niğde'nin Bor ilçesi yakınlarında dün Mesut Baykal yönetimindeki 51 KU 580 plakalı otomobilin, Bor-Zenger karayolunda, şerit ihlali yaptığı iddia edilen Uğur Şenluk'un kullandığı 68 DD 243 plakalı otomobille çarpıştığı kazada sürücüler Baykal ve Şenluk ile her iki otomobilde bulunan Mazlum Atalan, Hüseyin Atalan, Taner Kızılkaya ve Arif Akkurt ölmüştü.




    6 ölümlü kazada LPG ayrıntısı Yorumları