İsrail askerlerine saldırı: 2'si ağır 5 yaralı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-07-2011 (22:54)   Son Mesaj: 01-07-2011 (22:54)    Cevap: 0    Gösterim: 468  

    01-07-2011

    İsrail askerlerine saldırı: 2'si ağır 5 yaralı

    İsrail askerlerine saldırı: 2'si ağır 5 yaralı


    Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin sınırda İsrail askerlerine açtığı ateşte 5 İsrail askeri yaralandı. Askerlerden 2'sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

    Verilen bilgiye göre, olay İsrail ile Gazze Şeridi sınırında, Nirim Kibutzu yakınlarında meydana geldi. Akşam saatlerinde sınıra kadar yaklaşan Filistinli militanların, güvenlik çiti yakınlarına patlayıcı yerleştirmeye çalıştıkları, bu sırada devriye gezen askerlerin üzerine de otomatik silahlarla ateş açtıkları belirtildi.
    Askerlerin ateşe karşılık verdikleri; bu arada 4 askerin yaralandığı kaydedildi. Filistinli militanların askerlerin bulunduğu tarafa ayrıca havan mermisi saldırıları düzenledikleri ifade edildi.

    Filistinlilerden yaralı bulunup bulunmadığı henüz bilinmiyor.

    Ynet haber sitesi, İsrail ordusu askerlerinin bölgede tank ve helikopter desteğinde arama çalışması yürüttüklerini bildirdi. Çok sayıda İsrail askerinin yığıldığı belirtilen bölgede askerlerin alarm durumunda oldukları kaydedildi.

    Hamas'a yakınlığı ile bilinen haber sitelerinden Filistin Enformasyon Merkezi de olayın Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki El Magazi mülteci kampı yakınlarında meydana geldiğini belirtti. Kampın doğu kesimlerinden çok yoğun ateş ve patlama sesleri geldiği aktarıldı.




    İsrail askerlerine saldırı: 2'si ağır 5 yaralı Yorumları