Gül'den AYM ve Danıştay'a yeni atama   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-07-2011 (20:38)   Son Mesaj: 01-07-2011 (20:38)    Cevap: 0    Gösterim: 798  

    01-07-2011

    Gül'den AYM ve Danıştay'a yeni atama

    Gül'den AYM ve Danıştay'a yeni atama


    Cumhurbaşkanı Gül, Anayasa Mahkemesi üyeliğine AÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Tercan'ı, Danıştay üyeliğine İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Mustafa Döner'i seçti.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK Üyeliği"ne Prof.Dr.Şaban Çalış"ın seçimini onayladı, Danıştay Üyeliğine Mustafa Döner, Anayasa Mahkemesi üyeliğine ise Prof.Dr. Erdal Tercan"ı atadı.
    AKP"nin Konya Belediye Başkan aday adayı Prof.Dr. Şaban Çalış, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından YÖK Üyeliği"ne getirildi. Cumhurbaşkanlığı"ndan yapılan atamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız, boşalan Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine, Prof.Dr. Şaban H. Çalış"ın Üniversitelerarası Kurulca yapılan seçimini, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 6 ncı maddesinin b/5 bendi gereğince onaylamışlardır" denildi.

    -TÜRBANA ÖZGÜRLÜK BİLDİRİSİNİ İMZALADI-

    1964 Çumra doğumlu Şaban Çalış, lisans eğitimini Ankara SBF Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. MEB bursuyla gittiği İngiltere'de Reading ve Nottingham üniversitelerinden sırasıyla Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini aldı. 2002'de doçent, 2008'de profesör oldu. 2003'ten bu yana Konya Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölüm başkanlığı ve Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü"ne getirildi. 2004 Yerel Seçimleri'nde AKP"den Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu. 2008"te ise YÖK Başkanı danışmanlığına atandı. 2008 Şubatı"nda İhsan Dağı ile birlikte başlattığı ve üniversitelerde türbana özgürlük talep eden, bütün öğretim üyelerinin imzasına açık olan "Üniversitelere Özgürlük" adlı "akademisyenlere özel imza kampanyası" ile kamuoyunun gündemine geldi. Şaban Çalış"ın Türkiye AB ilişkilerini bir türlü kavuşamayan Leyla ile Mecnun"un ilişkisine benzettiği öne sürüldü.

    -ANAYASA MAHKEMESİNE MEDENİ HUKUKÇU PROF.DR.TERCAN-

    Cumhurbaşkanı Gül Anayasa Mahkemesi Üyeliğine, Anayasa"nın104 ve 146 ncı maddeleri ile geçici 18 inci maddesi gereğince, Yükseköğretim Genel Kurulunca gösterilen üç aday arasından, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Erdal Tercan"ı seçti. Özel Hukuk konusunda uzman olan Prof.Dr.Tercan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi"nden 1985"te mezun oldu. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü"nde yüksek lisans ve doktora yapan Tercan da üye sayısı artışı dolayısıyla AYM"ye atandı.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Danıştay Üyeliğine ise Anayasa"nın 155 inci ve 2575 sayılı Danıştay Kanununun 8 ve 9 uncu maddeleri gereğince, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Mustafa Döner"i seçti.

    -ARAPLARLA İLİŞKİLER SEKRETERYASI OLUŞTURULDU-

    Cumhurbaşkanı Gül, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Arap Devletleri Ligi Arasında Türkiyede Bir Misyon İhdas Edilmesine İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun", "Türk-Arap İşbirliği Forumu Çerçeve Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun","Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", "Türkiye Cumhuriyeti ile Filipinler Cumhuriyeti Arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma Anlaşması ve Eki Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun" ile "Türkiye Cumhuriyeti ile Kanada Arasında Gelir ve Servet Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma Anlaşması ve Eki Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanunları" da onayladı. Kanunlar yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi.




    Gül'den AYM ve Danıştay'a yeni atama Yorumları