Ödüllü ARGE proje yarışması başladı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-07-2011 (16:53)   Son Mesaj: 01-07-2011 (16:53)    Cevap: 0    Gösterim: 409  

    01-07-2011

    Ödüllü ARGE proje yarışması başladı

    Ödüllü ARGE proje yarışması başladı


    İstanbul Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kolu tarafından 3. Kez düzenlenecek olan günümüzde karşılaşılan gerçek ARGE problemlerini öğrencilere sunan tek yarışması “ProjeKent 2011” başladı.

    ProjeKent 2011"de yeni olanakların ve fikirlerin ortaya çıkarılması, proje yarışmalarıyla öğrencilerin yaratıcılıklarını uygulamaya dökmelerinin sağlanması, Türkiye'de öğrenim gören 2 milyon üniversite öğrencisine ulaşıp, Ar-Ge çalışmalarına teşvik edilmesi, üniversite öğrencilerinin laboratuvarlarda daha fazla vakit geçirmeleri amaçlanıyor.
    Toplam 4 ayrı şirketten; 3 yazılım, 1 elektronik ve 1 haberleşme projesi yapma şansı sunuluyor.

    Şirketler:

    - Bizitek (An Ericsson Company)

    - Arçelik

    - Gerger Consulting

    - Airties

    Her bir projenin ayrı ödüllendirmesi olurken, yarışmaya katılanlar toplamda 30 000 TL"ye ulaşan ödül ve hediyeler ile birlikte uğraşmanızın karşılığını olarak çeşitli işe alım ve staj gibi ödüllerle de mükafatlandırılıyorlar.

    Ödüller her bir proje için 3 kişi ile sınırlı olurken, proje yarışması jürisi, Ar-Ge ile ilgilenen akademisyenlerden ve firma yetkililerinden oluşuyor. Her proje konusunun ödülleri jüri tarafından değerlendirilip 5-6-7 Nisan 2011'de İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi"nde yapılacak büyük etkinlikte "ProjeKent 2011"de düzenlenecek törenle verilecek.

    15 Şubat 2011'e kadar başvuru yapılması gereken yarışmada projelerin son teslim tarihi de 15 Mart 2011 olarak belirlendi.

    ProjeKent 2011"de baştan sona Ar-Ge'nin anlatıldığı Ar-Ge sunumları dizisi, öğrencilerin birebir projelerle ilgilenebilecekleri proje atölyeleri, mühendislerle birebir çaylı sohbetler, şirketlerin ve öğrencilerin projelerini sergileyecekleri proje fuarı etkinlik süresince tüm Türkiye'den gelen katılımcılarla buluşacak.

    Haber 7




    Ödüllü ARGE proje yarışması başladı Yorumları