Van'da BDP'lilerle polis arasında arbede   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-07-2011 (16:36)   Son Mesaj: 01-07-2011 (16:36)    Cevap: 0    Gösterim: 474  

    01-07-2011

    Van'da BDP'lilerle polis arasında arbede

    Van'da BDP'lilerle polis arasında arbede


    Van'da BDP il binası önünde basın açıklamasından sonra göstericiler polise, taş, havai fişek ve molotofkokteyliyle saldıran gruba müdahalede bulunuldu.

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 10 Aralık 2010 tarihinde, jandarma ekiplerince yapılan üst araması sırasında tabancayla kendisini vuran ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan Sedat Karadağ'ın hastanenin mahkum koğuşunda tutulmasını bahane eden bir grup, BDP il binası önünde toplandı.
    BDP milletvekilleri Özdal Üçer ve Hamit Geylani'nin de aralarında bulunduğu grup, yürüyerek Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesine gitti.

    Hastane önünde yapılan açıklamanın ardından dağılan gruptan bazı kişiler, çevre güvenliğini sağlayan polise havai fişek, taş ve molotofkokteyliyle saldırdı.

    Polisin biber gazı ve basınçlı su ile müdahalede bulunması üzerine ara sokaklara kaçan gruptaki 15 kişi gözaltına alındı.




    Van'da BDP'lilerle polis arasında arbede Yorumları