Kılıç'tan 'Muhteşem Yüzyıl' tepkisi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-07-2011 (16:34)   Son Mesaj: 01-07-2011 (16:34)    Cevap: 0    Gösterim: 611  

    01-07-2011

    Kılıç'tan 'Muhteşem Yüzyıl' tepkisi

    Kılıç'tan 'Muhteşem Yüzyıl' tepkisi


    AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatını konu edinen 'Muhteşem Yüzyıl' isimli diziye tepki gösterdi.

    Dizinin ilk bölümünü izlediğini ifade eden Kılıç, ortaya konan senaryoyu Türk milletinin kabul etmeyeceğine inandığını söyledi. Kılıç, "Diziyi izledim. Kendi tarihine küfretmek soylu bir davranış değildir. Kanuni Sultan Süleyman Han'ı, harem hayatı içinde ömür tüketmiş, biçare bir adam görüntüsü içinde takdim etmek hiç kimsenin hakkı değildir." dedi.
    Samsun'daki esnaf ziyareti öncesinde partisinin İlkadım İlçe Başkanlığı'nda bir gazetecinin 'Muhteşem Yüzyıl' adlı diziyi sorması Suat Kılıç, senaryoyu eleştirdi. Osmanlu İmparatorluğu'nun 600 yıl süren egemenliğinin, harem üzerine inşa edilmiş bir egemenlik olmadığını hatırlatan Kılıç, "Bu egemenlik, adalet üzerine inşa edilmiş bir egemenliktir. Kanuni Sultan Süleyman, 1520-1566 yılları arasında 46 yıl Türk milletine yöneticilik yapmış bir tarihi şahsiyettir. Unvanında olduğu gibi kanuni bir isimdir. Yani Osmanlı hukuk sistemini yeni başkan inşa eden, revize eden, tarihe, topluma, kültüre, medeniyet birikimimize çok önemli katkılar sağlayan büyük bir hükümdardır. Kanuni Sultan Süleyman Han'ı, harem hayatı içinde ömür tüketmiş, biçare bir adam görüntüsü içinde takdim etmek hiç kimsenin hakkı değildir. " diye konuştu.

    Dizinin gençlere verilecek tarih bilgisini zedeleyeceğini vurgulayan AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Türkiye'nin yeni nesilleri, gençleri var. Gençlerin tarih algısını doğru oluşturmak ve kendi tarihinden, medeniyetinden, kültüründen, mazisinden gurur duymasını sağlamak, sadece siyasilerin ve eğitimcilerin değil, aynı zamanda medyanın da sorumluluğudur. Bizim yeni nesillere tarih ve medeniyet birikimimizi aktarabilmemiz bu tür yayınlarla mümkün değildir. Malazgirt'ten Dumlupınar'a kadar tarih yazmış bir milletin bu şekilde, trajikomik bir senaryoyla dramatize edilmeye çalışılması, tarih ve kültür bilincimize yönelik bir saygısızlıktır. Yakın zamana kadar gece yarısı ekspresi gibi yabancılar tarafından Türk imajını yerle bir etmek üzere yapılan senaryolarla mücadele eden bir ülkenin, bugün 'Muhteşem Yüzyıl' gibi Osmanlı tarihini küçümseyen ve bu egemenliği harkem boyutuna indirgeyen bir senaryoyu içselleştirebilmesi, kabul edebilmesi, benimseyebilmesi mümkün değildir. Dolasıyla ben vatandaşlarımızın gereken hassasiyet içinde olacağı kanaatindeyim. İzleyici bu senaryoyu onaylamadığını, tavrıyla uzaktan kumandasını mutlak suretle ortaya koyacaktır."




    Kılıç'tan 'Muhteşem Yüzyıl' tepkisi Yorumları